Califòrnia

Evacuen 200.000 habitants per greus danys en la presa més alta dels Estats Units

Els habitants de la zona d'Oroville, a Califòrnia, han estat evacuats després que les fortes pluges han causat unes esquerdes que han debilitat part de l'estructura

RedaccióActualitzat

Les autoritats nord-americanes han ordenat l'evacuació immediata de prop de 200.000 habitants de les poblacions pròximes a la presa d'Oroville, a Califòrnia, a uns 250 quilòmetres al nord-est de San Francisco. Hi ha perill seriós que un dels sobreeixidors cedeixi i alliberi l'aigua embravida per les diferents localitats que envolten el riu Feather. Es tracta de la presa més alta del país, de 235 metres. Es va construir entre el 1962 i el 1968.

 

 

Aquest cap de setmana l'aigua ha començat a fluir per damunt de l'indicador d'emergència per les fortes pluges dels últims dies que han deixat el llac d'Oroville al màxim de capacitat. Un dels sobreeixidors ha quedat molt malmès i es tem que no aguanti la pressió de l'aigua. La zona evacuada afecta diverses localitats dels comtats de Yuba, Butte i Marysville.

 

 

El centre d'evacuació s'ha establert en un recinte firal de la població de Chico, a unes 20 milles al nord-oest d'Oroville, però les carreteres que van cap el sud estan saturades. Els residents prefereixen marxar lluny de la zona que es podria inundar.

L'estructura central de la presa es manté sòlida però hi ha risc que el sobreeixidor d'un costat no resisteixi. Les autoritats estatals i els enginyers van decidir començar a alliberar l'aigua dijous passat ja que l'embassament ja estava totalment ple arran de les pluges intenses dels últims dies i un dels abocadors presentava desperfectes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut