Barcelona

Evacuats sans i estalvis la setantena de passatgers atrapats per una avaria al telefèric de Montjuïc

Els bombers els han rescatat una hora i mitja després d'haver quedat tancats a les cabines a causa d'una avaria mecànica.

RedaccióActualitzat

Una setantena de persones han quedat atrapades al telèferic de Montjuïc, a Barcelona, aquest dimecres 1 de gener, però ja han estat evacuats tots sense incidències.

Una avaria mecànica, a dos quarts de cinc, ha fet aturar el telefèric entre Miramar i el castell de Montjuïc amb les persones a dins de les cabines, la majoria turistes.

Una hora i mitja després, els bombers han aconseguit remolcar les cabines amb els passatgers fins a les tres parades que té el telefèric gràcies al motor auxiliar, una operació en què no hi ha hagut ferits.

Els bombers han rescatat primer quatre persones amb un vehicle autoescala, mentre que la resta de passatgers han pogut baixar pel seu propi peu a les tres estacions.

Tot i això, els passatgers, que ocupaven 14 de les 30 cabines que té el telefèric, s'han queixat que la megafonia interna no se sentia bé, cosa que no els ha permès tenir informació de quin era el problema que els retenia tanta estona. Segons les primeres informacions, l'avaria mecànica ha passat a l'estació intermèdia perquè ha fallat una de les rodes gegants.

TMB ha reforçat la línia d'autobús 150, que uneix la plaça d'Espanya i el castell de Montjuïc, per compensar l'aturada del telefèric, que estarà fora de servei durant dos dies. L'empresa ha remarcat que el rescat s'ha dut a terme "sense que s'hagin registrat situacions de risc en cap moment" i en menys d'una hora. Els serveis sanitaris s'han desplaçat fins al lloc dels fets, però no han hagut d'atendre ningú.

TMB també ha destacat que la instal·lació, construïda el 2007, se sotmet anualment a revisions i inspeccions "exhaustives".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut