Euskadi vol allargar el permís de paternitat a les 18 setmanes, com el de les mares

Seria la primera comunitat autònoma a fer-ho

RedaccióActualitzat

El País Basc vol convertir-se en la primera comunitat autònoma a equiparar, per llei, la duració dels permisos parentals entre els dos membres d'una parella, independentment del seu sexe. Seran permisos de 18 setmanes remunerats i intransferibles.

Aquesta llei, segons el portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, s'acollirà al borrador de la Llei d'Ocupació Pública Basca que pròximament aprovarà l'Exectiu autonòmic i que en aquests moments està en fase de negociació amb els sindicats.

 

"Està demostrat que la implicació dels homes a la cura dels fills i filles és un element clau per l'empoderament de les dones, pel seu desenvolupament i benestar, pel foment de la natalitat i pel benestar emocional dels propis homes, a més de ser un element clau en la prevenció de la violència de gènere", ha indicat Erkoreka.

 

Actualment, aquests permisos són d'un mínim de 18 setmanes ininterrompudes per a la mare, i de 4 setmanes per al pare, que es poden transferir a l'altra part de la parella.

La proposta actual és equiparar la duració dels permisos de maternitat i paternitat, remunerar-los al 100% i no fer-los transferibles entre els membres de la parella perquè el seu objectiu és promoure la igualtat.

L'anunci d'aquesta iniciativa s'ha fet al ple de control del govern basc que s'ha celebrat al Parlament, en resposta a la pregunta d'una diputada sobre els permisos paternals.

Erkoreka ha afegit que aquesta llei és pionera a l'estat en l'àmbit del personal funcionarial i podria servir de model.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut