Vitòria

Euskadi aixeca la quarantena en no haver-se produït més casos de grip aviària

La comissió basca pel seguiment de la grip aviària s'ha reunit per aixecar la quarantena a la zona dels aiguamolls de Salburua, a Vitòria, on va aparèixer un cabussó infectat, després que no s'hagin declarat més casos de la malaltia. El 27 de juliol passat ja es va donar per acabada la primera fase de la quarantena i es van aixecar les mesures especials establertes en el perímetre de protecció. El govern basc considera que amb la supressió total de la quarantena d'ara es pot considerar "tancat" el cas.

Actualitzat

El conseller d'Agricultura ha assegurat que la comissió ha fet un seguiment "minuciós" del cas, ha destacat "l'alt grau de preparació" demostrat per tot els agents implicats i ha agraït la resposta de la societat, que "ha mantingut la tranquil·litat que s'esperava davant un problema de caràcter veterinari".

Des de l'1 de juliol fins al 7 d'agost, s'han analitzat 180 aus a Àlaba, 85 de domèstiques i 95 de silvestres. A Biscaia, s'han pres mostres de 44 aus més i a Guipúscoa, deu. Totes les mostres ha donat negatiu als virus d'influència aviària H5 i H7. A més, les institucions han censat totes les aus en una radi de deu quilòmetres.

La comissió de seguiment de la influència aviària es reunirà una altra vegada al setembre per continuar treballant, una vegada ja implantades les mesures previstes, com, per exemple, centrar les anàlisis d'aus silvestres només en les espècies considerades de risc. També s'ampliaran les dades en impresos de recollida de mostres per tenir-ne més control i es reeditaran butlletins informatius per distribuir-los entre les explotacions i entre els caçadors i guardes forestals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut