Europa obliga a millorar l'etiquetatge de l'oli

Els restaurants no podran servir l'oli en setrilleres, sinó en un envàs etiquetat amb la marca, la qualitat i la procedència. La nova directiva europea també satisfà una altra reivindicació del sector.
Europa obliga a millorar l'etiquetatge de l'oli
Brussel·les

Europa obliga a millorar l'etiquetatge de l'oli

Els restaurants no podran servir l'oli en setrilleres, sinó en un envàs etiquetat amb la marca, la qualitat i la procedència. La nova directiva europea també satisfà una altra reivindicació del sector.
Redacció
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge
Europa ha fet seva una antiga reivindicació del sector de l'oli català: els canvis en l'etiquetatge dels envasos d'oli per garantir una correcta informació al consumidor. La Comissió Europea ha aprovat que els olis que es posin a la venda mostrin clarament a l'etiqueta de quina qualitat són. Fins ara, només hi estaven obligats els olis d'oliva verge i verge extra.

Això provocava, segons la Federació de Cooperatives, que sovint es confonguessin olis de menor qualitat -que contenen oli refinat- amb altres de gamma superior. La nova normativa d'etiquetatge també afecta l'oli que se serveix en bars i restaurants, que, a més, haurà de posar-se a taula en envasos d'un sol ús. Així doncs, la nova normativa europea suposa dir adéu a les setrilleres als restaurants.

VÍDEOS RELACIONATS