Mapa d'avisos a Europa. Font: Meteoalarm

Europa en alerta per calor i tempestes

Europa es troba afectada per una onada de calor i per la possibilitat de tempestes fortes i pluges.

Néstor GómezActualitzat
Europa es troba afectada per una onada de calor i per la possibilitat de tempestes fortes i pluges.

Avisos per onada de calor
Una segona onada de calor està afectant tot el sud-est del continent Europeu. Una massa d'aire molt càlid va arrencar d'Algèria, va creuar Itàlia fins abraçar tota la conca del Danubi. Aquesta onada de calor ja s'està desplaçant cap al Mediterrani.

11 països d'Europa tenen activats avisos per calor, tots els situats a prop del Mediterrani. En nivell vermell, és a dir, situació molt perillosa i amb risc per a les persones, encara trobem dos països: Croàcia i Sèrbia. En nivell groc trobem: Bulgària, Grècia, Hongria, Itàlia, Moldàvia i Romania.

Avisos per tempestes i pluges
A les pluges copioses del Regne Unit, que a més seran persistents, s'afegeix la formació de tempestes fortes a les zones de muntanya, també per efecte de les temperatures tan altes. L'arribada d'una mica d'aire a la troposfera mitjana, juntament amb les temperatures tan elevades serà la combinació perfecta per al gran desenvolupament de les nuvolades i de la formació de tempestes.

Un total de 13 països es troben en avís. Les zones afectades per avís de nivell taronja són quatre: Àustria, Hongria, Polònia i Eslovènia.

Si voleu informació més detallada dels diferents països europeus amb avisos, la podeu consultar a l'enllaç de METEOALARM.
Anar al contingut