París

Europa aprova la comercialització de la vacuna contra el càncer de coll d'úter

La vacuna que pot prevenir el càncer del coll d'úter ha rebut l'autorització per ser comercialitzada a Europa, segons ha anunciat el laboratori Sanofi Pasteur, responsable de la seva distribució al continent. El medicament Gardasil, desenvolupat per Merck&Co, protegeix de les infeccions causades pels virus del papiloma humà, que es transmeten sobretot durant les relacions sexuals i que poden derivar en un càncer. El càncer de coll d'úter és, després del de mama, el que provoca més morts entre les dones europees de menys de 45 anys.

Actualitzat

Autoritzat ja en països com els Estats Units o Austràlia, el Gardasil serà comercialitzat a Europa per Sanofi Pasteur, una societat conjunta del laboratori francogermànic Sanofi Aventis i el nord-americà Merck&Co.

L'autorització de la comercialització d'aquest medicament ha arribat sorprenentment ràpid, ja que els laboratoris n'havien presentat la sol·licitud fa únicament nou mesos. La vacuna podria estar a la venda d'aquí a poques setmanes de forma gradual.

El càncer de coll d'úter provoca la mort d'unes 15.000 dones cada any i el contagi d'unes 33.500, segons ha informat el laboratori.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut