La vaga dels treballadors d'Eulen ha generat més o menys cues segons el moment i el dia
La vaga dels treballadors d'Eulen ha generat més o menys cues segons el moment i el dia

Els treballadors d'Eulen tornaran a la vaga a partir del 8 de setembre

Convoquen aturades d'una hora al matí i una altra a la tarda cada divendres i anuncien que s'oposen al laude d'obligat compliment

RedaccióActualitzat

Els treballadors d'Eulen continuen amb un conflicte obert amb l'empresa pels salaris i els torns que els fan treballar. Aquest dissabte han decidit en assemblea que tornen a la vaga a partir del 8 de setembre.

Convoquen aturades de dues hores cada divendres, una al matí i una altra a la tarda. L'assamblea de treballadors d'Eulen ho ha decidit per unanimitat, per 115 vots a favor, cap en contra i cap abstenció.

A més, el comitè de vaga entrarà al Tribunal Suprem un escrit en el qual s'oposen al laude d'obligat compliment que està preparant l'àrbitre designat pel govern espanyol. El consideren il·legal i reiteren que no es compleixen les condicions necessàries per aplicar-lo. 

Què és un laude d'obligat compliment?

L'advocat dels treballadors entradà dilluns un escrit al Suprem per iniciar el tràmit d'un recurs contra el laude. Argumenta l'advocat en aquest escrit que el laude obligatori, sigui quin sigui el seu contingut, vulnera el dret de vaga dels treballadors.

Només desconvocaran l'aturada si l'empresa es fa enrere o si el laude obliga Eulen a fer-ho.

Amb el recurs del laude en marxa per un costat, però a l'espera del que digui per un altre, i amb una convocatòria de vaga presentada, la setmana que ve pot ser un punt d'inflexió en el conflicte.

Denuncien acomiadaments

Si en la vaga anterior volien recuperar sou i condicions, aquesta vegada, els treballadors intenten que l'empresa retiri els dos acomiadaments que s'haurien fet per no complir els serveis mínims i les sancions imposades a dos treballadors més com a represàlia per les aturades de les últimes setmanes als controls de seguretat de l'aeroport.

Fins i tot denuncien que l'empresa ja ha publicat una oferta de feina per a 100 persones:

 

En declaracions a Catalunya Informació, l'assessor del comitè de vaga, Joan Carles Giménez, ha assegurat que la situació que viuen els treballadors dels controls de seguretat del Prat és insostenible.

Què reclamen els treballadors d'Eulen Seguretat del Prat?

Els treballadors d'Eulen van suspendre la vaga indefinida que va començar el 14 d'agost pels atacs a Barcelona i Cambrils. Aquesta setmana, l'àrbitre designat per mediar en el conflicte es va reunir amb els sindicats i l'empresa per primer cop.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut