La reunió d'aquest dimarts al Departament de Treball de la Generalitat (EFE)
La reunió d'aquest dimarts al Departament de Treball de la Generalitat (EFE)
Barcelona

Eulen accepta la proposta de la Generalitat per desencallar el conflicte al Prat

Els treballadors votaran aquest dijous en assemblea el document de la Generalitat

RedaccióActualitzat

Pas per desencallar el conflicte a l'aeroport del Prat. La direcció d'Eulen ha acceptat la proposta d'acord feta per la Generalitat per desencallar el conflicte a l'aeroport del Prat. L'empresa encarregada del control de seguretat de l'aeroport ha anunciat que s'adhereix a la proposta amb l'objectiu de solucionar la situació tan aviat com sigui possible, com ha explicat la directora d'Eulen a Catalunya i al País Valencià, Lorena Ibáñez.

"La companyia accepta i s'adhereix a la proposta de mediació de forma general però amb diversos matisos, amb l'objectiu per sobre de tot de solucionar aquesta situació al més aviat possible, tot i estar molt per sobre del que la companyia considera assumible, tal com ha informat a la mateixa Aena."

Per la seva banda, els treballadors consideren la proposta encara "insuficient", però la sotmetran a votació en l'assemblea prevista per aquest dijous. Si la plantilla l'accepta, el comitè desconvocaria les aturades parcials previstes per als dies 11 i 13 d'agost i la vaga indefinida convocada a partir del dilluns 14. Ho ha dit l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez.

"No estem d'acord amb el tema econòmic, però l'assemblea és la que haurà de decidir si acceptem la proposta de la Generalitat o no."

El document elaborat per la Generalitat estableix un complement salarial de 200 euros, per sobre dels 155 que proposava l'empresa, però inferior als 350 que demanen els treballadors. A més, també es preveu la presència d'un cinquè vigilant per filtre de seguretat a l'aeroport.

Per acostar posicions, aquesta tarda hi ha hagut dos gestos significatius: per una banda, l'empresa diu que retirarà la demanda que havia presentat per vaga il·legal i abusiva i retirarà les sancions si finalment els treballadors accepten la proposta.

Per un altre costat, Aena, que assisteix també a les negociacions, s'ha compromès a retirar les sancions que havia imposat a l'empresa Eulen per la vaga de zel i que en les pròximes licitacions es respectaran les condicions pactades al Departament de Treball. Ho explicava Josep Ginesta, secretari general del Departament de Treball.

"Aena a la taula s'ha compromès que les condicions en què es presten el servei es garantiran i que les condicions retributives en cas de nou licitador no empitjoraran."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut