Imatge d'arxiu de Joan Josep Nuet durant l'assemblea d'EUiA (Foto: ACN)
Nuet aposta per una "confluència d'esquerres" (Foto: ACN)
Barcelona

EUiA anuncia contactes per intentar constituir una "Syriza" catalana

La formació anuncia que ha tingut contactes amb forces com la CUP, Iniciativa i el moviment Avancem, del PSC, entre altres, per fer una convenció sociopolítica d'esquerres la primavera que ve a Barcelona.

RedaccióActualitzat
EUiA ha tingut contactes amb forces d'esquerra com la CUP, Iniciativa, i el moviment Avancem del PSC, així com també amb sindicats i altres organitzacions polítiques i socials de cara a fer una convenció social i política d'esquerres en els pròxims mesos a Barcelona. L'objectiu és construir un moviment a Catalunya semblant a la Syriza grega.

L'executiva de la formació abordarà la setmana que ve l'organització de la cimera per crear el moviment, que volen que tingui lloc entre la primavera i l'estiu. El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha assegurat que l'objectiu de la plataforma seria fer un salt qualitatiu en la confluència de les esquerres. "No és una llista electoral ni un nou partit. És una confluència programàtica d'actors polítics i socials", ha remarcat. Per deixar les coses clares, ha afegit que "quan vinguin les eleccions, ja veurem si es presenten junts o per separat".

Syriza va ascendir fins al segon lloc en les últimes eleccions legislatives a Grècia, on rebutja de ple les retallades i els plans d'austeritat imposats des d'Europa.

Anar al contingut