Baltimore

Eufòria i satisfacció entre la comunitat negra de Baltimore per la imputació de sis policies per homicidi de Freddie Gray

Sobre els policies recauen els càrrecs d'assassinat en segon grau, mala conducta i homicidi involuntari. Alguns comporten penes de fins a trenta anys de presó

RedaccióActualitzat

Eufòria i la sensació que, per una vegada, la justícia és justa. La comunitat negra de Baltimore celebra la decisió de la fiscal, que ha imputat sis agents de policia per la mort del jove afroamericà Freddie Gray.

La fiscal considera que la detenció va ser il·legal, que els agents van cometre una negligència greu durant el trasllat de Gray en el furgó policial i que li van denegar l'assistència mèdica quan va tenir una aturada cardíaca.

Sobre els policies recauen els càrrecs d'assassinat en segon grau, mala praxi i homicidi involuntari. Alguns comporten penes de fins a trenta anys de presó.

Es dóna la circumstància que la fiscal, Marilyn Mosby, de 34 anys, també és d'origen afroamericà, però alhora filla, néta i neboda de policies. El seu perfil no li ha estalviat les crítiques de l'advocat de la policia, que considera que l'acusació formal és precipitada.

"Aquests agents no van fer res mal fet. Creiem que les accions iniciades avui per la fiscal de l'estat representen una agressió indignant al judici i tenim dubtes seriosos sobre la integritat i la imparcialitat de les acusacions que es fan als nostres agents"

Marxes pacífiques

Tot i la satisfacció, la comunitat negra no abaixa la guàrdia. La nit de divendres hi ha hagut més manifestacions. Milers de persones han exigit que els policies imputats ingressin a la presó i que no quedin en llibertat sota fiança.

Les protestes han estat pacífiques, però hi ha hagut detencions perquè alguns manifestants no s'han retirat quan ha arribat l'hora del toc de queda.

La nit de dissabte, milers de persones tornen a protestar pels carrers de Baltimore, de moment, de manera pacífica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut