Bàsquet

Ettore Messina renova amb el CSKA i planta el Barça

El futur de la secció de bàsquet del Barça continua sense aclarir-se i sense tenir, de moment, el cap visible d'un nou projecte engrescador. Una hora i mitja abans de l'inici de la Final Four, el CSKA va anunciar la renovació d'Ettore Messina com a entrenador per la pròxima temporada amb opció a una altra i deixa els blaugrana sense la seva gran aposta per ocupar la banqueta culer. Messina va estar negociant amb el club català però la falta d'una estructura sòlida i la manca d'una direcció ambiciosa han acabat precipitant l'acord entre l'italià i l'entitat russa.

Actualitzat

El Barça no ha seduït Ettore Messina i els blaugrana s'han quedat sense el seu entrenador preferit per seure a la banqueta culer les pròximes temporades. Just abans de la celebració de la Final Four i quan més s'especulava sobre el possible fitxatge del tècnic italià per part del club català, el CSKA ha anunciat la renovació del seu entrenador. Messina, doncs, continuarà a Moscou un any més amb opció a un altre.

Volia un bon projecte

Ettore Messina es va abraçar a la seva mare, la seva esposa i la resta de la seva família amb una emoció sense contenir, després d'aconseguir el títol. Messina acabava de guanyar la quarta Eurolliga del seu historial, però feia només dues setmanes que havia perdut el seu germà, un excampió del món de kàrate, mort d'un càncer. Ahir també es va confirmar que Ettore Messina continuava al CSK per un any més, amb possibilitat d'ampliar-ho a un altre. O el que és el mateix: Messina deia que no al F.C. Barcelona, quan tot semblava que estava enllestit.

Els primers contactes per fitxar l'entrenador italià van començar el mes de novembre i van avançar molt ràpidament. Messina, que acceptava venir per pràcticament la meitat del que cobrarà a Moscou, va demanar un projecte que inclogués jugadors com ara Matjaz Smodis i l'italià de l'Armani i figura emergent del bàsquet italià Danilo Gallinari.

Aquest dos noms, amb el retorn de Marc Gasol i algunes altres incorporacions, confeccionaven una plantilla molt competitiva. Tot semblava que anava sobre rodes, fins que la falta de concreció de tot plegat va fer que tot se n'anés en orris. Messina va posar com a data límit el 15 d'abril, sense resultat.

Ettore Messina continuarà a Moscou per dos milions tres-cents mil dòlars nets, Smodis seguirà al CSK per 4 milions de dòlars l'any, mentre que Gallinari ha estat inclòs al "draft". Un altre que no seguirà l'any que ve serà Zoran Savic, que és amb qui Messina havia arribat a l'acord verbal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut