Eto'o signa un doblet en la golejada davant del Wisla de Cracòvia a la Champions (4-0)

El Barça de Guardiola s'estrena amb golejada. Els blaugranes han golejat còmodament el Wisla de Cracòvia en l'anada de la prèvia de la Lliga de Campions (4-0). Eto'o, que s'ha reconciliat amb l'afició amb un doblet, Xavi i Henry, han signat les dianes dels barcelonistes. Els polonesos s'han dedicat a defensar-se i a intentar encaixar els menys gols possibles, mentre que el Barça ha desplegat un joc molt ofensiu. Amb aquest resultat, els culers viatjaran més tranquils a Cràcovia, de cara a disputar el matx de tornada.

Pep Guardiola estava frisós per debutar en partit oficial a la banqueta del Barça. I no era un matx qualsevol, es tractava de l'anada de la prèvia de la Champions, on els blaugranes sortien com a clars favorits davant el campió de la lliga polonesa, el Wisla. El Barça ha demostrat que no és supersticiós i ha lluït la segona equipació, la groga. La primera alineació del tècnic de Santpedor ha estat la formada per Valdés, Alves, Puyol, Márquez, Abidal, Xavi, Keita, Iniesta, Henry, Eto'o i Pedro, la gran novetat en l'onze inicial.

Eto'o celebra la seva continuïtat

Els culers han sortit amb intensitat des del primer minut, portant la iniciativa i en el minut 5, Eto'o ha donat el primer avís, a passada d'Henry. En el minut 10, una errada de Puyol no l'ha sabuda aprofitar Brozek, que s'ha atabalat. En el 13, Henry ha tingut una excel·lent ocasió, però la seva rematada de cap l'ha treta el porter Pawelek. El Barça s'estava aproximant amb molt perill, fins que ha aconseguit obrir la llauna. En el minut 18, Eto'o rep una assistència en profunditat de Márquez i el camerunès fa el primer amb un xut creuat amb la cama esquerra. Tot seguit, Henry ha fregat el 2-0 amb una rosca impressionant des de la frontal.

Xavi marca en el seu partit 421

Xavi ha celebrat amb una diana el seu partit 421 amb el Barça, que l'iguala amb Amor com el tercer jugador que més ha vestit la samarreta blaugrana. En el minut 25, el de Terrassa ha engaltat un fort xut des de fora de l'àrea, ajustant l'esfèrica a la base del pal dret de la porteria polonesa. A partir d'aquest moment, l'enfrontament ha perdut intensitat, amb un Wisla que ha quedat tocat i un conjunt blaugrana que buscava amb paciència el moment de rematar totalment el matx. Abans de la mitja part, Xavi i Eto'o han tingut a les seves botes el 3 a 0, però no han sabut definir amb encert.

A la represa sí que ha arribat la sentència. Henry ha recordat aquell de l'Arsenal i ha culminat una gran jugada personal picant la pilota amb un suau toc davant la sortida de Pawelek. En el 76, Dani Alves, molt actiu, ha demanat el canvi per unes molèsties a l'espatlla. Gerard Piqué, un altre dels fitxatges, l'ha substituït. Les ocasions barcelonistes han sovintejat, fins que Eto'o, en el 82, ha signat la seva segona diana de la nit en aprofitar una magnífica assistència d'Iniesta. Així doncs, amb aquesta golejada, el Barça afrontarà amb més garanties la tornada a Cracòvia, el pròxim 27 d'agost.