Arrigorriaga

ETA fa esclatar tres bombes al País Basc poc després de l'ingrés a presó de l'alcaldessa d'Arrasate

Tres artefactes han esclatat aquesta nit en dos municipis del País Basc, sense causar víctimes. Un artefacte ha esclatat a la mitjanit en un edifici del Ministeri de Treball ubicat en un polígon industrial d'Arrigorriaga, a Biscaia, segons ha informat el Departament d'Interior basc. L'altra explosió ha tingut lloc a Sant Sebastià, on hi ha hagut dos avisos de bomba, que anunciaven explosions per dos quarts d'una de la nit. I això és el que ha passat, segons les primeres informacions, en una seu de l'Institut de Salut Laboral. Les explosions tenen lloc a l'inici del pont de l'1 de maig i després que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón hagi enviat a la presó l'alcaldessa d'Arrasate, d'ANV.

Actualitzat
A les 23.25 hores, un comunicant anònim que parlava en nom d'ETA ha trucat a l'Associació d'Assistència a la Carretera (DYA) de Biscaia i ha alertat que "dues bombes potents" explotarien a la seu de l'Institut Basc de Seguretat i Salut Laborals (Osalan) de Sant Sebastià a dos quarts d'una de la matinada.

A l'hora indicada, els dos artefactes han explotat just al costat de la seu d'Osalan, al carrer Maldatxo bidea, a prop dels jutjats i l'estació de Renfe de la ciutat basca. L'Ertzaintza ha tingut temps d'acordonar la zona i no hi ha hagut ferits.

L'altre artefacte, més potent, ha esclatat sense avís previ cap a la mitjanit en un edifici del Ministeri de Treball al polígon de Martiartu d'Arrigorriaga. En aquest cas tampoc hi ha hagut ferits, però sí danys materials.

Les explosions han tingut lloc coincidint amb l'inici del pont de l'1 de maig i hores després que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón hagi ordenat l'ingrés a la presó de l'alcaldessa d'Arrasate per col·laboració amb ETA i incompliment de la suspensió d'activitats d'ANV.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut