Madrid

ETA exigeix als seus presos no demanar perdó ni reparar el dany causat

L'organització terrorista ETA insta els seus presos a no demanar perdó, ni fer passos per la reparació del dany causat a les víctimes del terrorisme. En un butlletí intern d'ETA, que publica aquest dijous el diari "Deia", l'organització terrorista assegura que Euskadi és l'única víctima del conflicte basc i que l'Estat és el responsable dels danys causats. Aquest butlletí intern és previ a l'anunci del cessament definitiu anunciat per ETA el 20 de novembre i aquest missatge als presos pot haver caducat.

RedaccióActualitzat
ETA exigeix als seus presos que es neguin a demanar perdó a les víctimes del terrorisme i a reparar el dany causat, segons consta en el butlletí intern "Ekia" del mes d'octubre i que ha publicat el diari basc "Deia".

En aquest escrit, que conté les directrius per als presos amb "la posició necessària a mantenir dins la presó", ETA atribueix en exclusiva a l'Estat la responsabilitat sobre qualsevol dany provocat i, en aquest sentit, deixa caure que només treballarà per les víctimes causades per l'Estat.

L'organització terrorisa situa Euskadi com la damnificada per excel·lència en el conflicte i considera que l'Estat ha convertit les víctimes en "xerpes de la repressió".

El text té data d'octubre del 2011 i és previ a la declaració de cessament definitiu de la violència. Per això, segons apunta el mateix diari "Deia", els presos podrien haver modificat les seves consideracions. De fet, està previst que aquest gener facin públiques les conclusions del seu debat.

No obstant, aquest document intern se situa a l'extrem oposat a les reclamacions de bona part de l'arc polític basc per fer avançar el procés de pau.

D'altra banda, el text només al·ludeix de passada i breument a l'associació de damnificats que tenen "intenció de crear".
Anar al contingut