Sant Sebastià

ETA declara un "alto el foc permanent"

La banda terrorista ETA ha anunciat l'"alto el foc permanent", en un comunicat que publica el diari "Gara" i que també ha remès a EITB. En el comunicat, fet públic dos dies després de l'últim pronunciament d'ETA, en què assumia l'autoria de nou atemptats, s'avança que la treva entrarà en vigor aquest divendres, dia 24 de març. També s'explica que l'"objectiu" d'aquesta decisió és "impulsar un procés democràtic a Euskal Herria per construir un nou marc en què siguin reconeguts els drets" del poble basc.

Actualitzat
ETA ha fet públic un missatge en què anuncia la seva decisió de procedir a un alto el foc permanent a partir de divendres que ve, 24 de març del 2006.

En el missatge, la banda terrorista explica que ha pres aquesta decisió per "impulsar un procés democràtic al País Basc per construir un nou marc en què siguin reconeguts els drets que com a poble ens corresponen, i assegurant de cara al futur la possibilitat de desenvolupar totes les opcions polítiques".

ETA afirma que, com a resultat d'aquest procés, "els ciutadans bascos han de tenir la paraula i la decisió sobre el seu futur", mentre que els estats espanyol i francès "han de reconèixer els resultats d'aquest procés democràtic sense cap tipus de limitació".

En el missatge, ETA fa també una crida "a tots els agents perquè actuïn amb responsabilitat i siguin conseqüents davant el pas fet", demanant explícitament una resposta positiva de les autoritats espanyoles i franceses. L'organització armada sol·licita als bascos "que s'impliquin en aquest procés i lluitin pels drets que, com a poble, ens corresponen".
Anar al contingut