El comunicat d'ETA publicat al Diari "Gara".
El comunicat d'ETA publicat al diari "Gara".
Sant Sebastià

ETA creu que hi ha prou majoria per començar a Euskadi un procés pel dret a decidir

En un comunicat aquest dissabte al diari "Gara", l'organització terrorista creu que ja hi ha les condicions favorables per seguir l'exemple d'Escòcia i Catalunya

RedaccióActualitzat

ETA demana començar a Euskadi un procés per la independència. Ho diu aquest dissabte en un comunicat al diari "Gara", coincidint amb la celebració al País Basc del Gudari Eguna, el Dia del Soldat.

L'organització terrorista assegura que els casos català i escocès han instal·lat en l'escena internacional el debat sobre el dret a decidir i que ha arribat el moment que Euskadi emprengui un procés democràtic que faci possible que la ciutadania decideixi el seu futur.

En aquest comunicat, ETA assegura textualment que davant dels estralls que generen des del seu punt de vista les imposicions de Madrid i París, Euskal Herria necessita mecanismes per respondre a les seves necessitats i les dels seus ciutadans. Afegeix que per poder fer efectiu el dret a decidir, abans caldrà que es vegi que el poble basc té una clara predisposició a avançar unilateralment.

ETA creu que en aquest moment es dóna l'escenari favorable perquè els ciutadans puguin votar. L'organització posa com a exemple la cadena humana pel dret a decidir que es va fer a Euskadi el 8 de juny passat i l'ampli suport polític i social que va tenir.

D'altra banda, ETA també fa autocrítica i admet que durant molts anys no va ser capaç d'aconseguir aquesta mobilització ni el suport social a favor del dret a decidir.

 

 

Anar al contingut