País Basc

ETA anuncia el final de la treva

L'organització terrorista ETA ha trencat la treva. La banda terrorista ho ha anunciat en un comunicat que s'ha fet públic de nit al diari basc "Berria". El trencament, segons diu aquest comunicat, es farà efectiu a partir de la mitjanit. Els terroristes argumenten que no es donen les condicions mínimes per continuar un procés de negociació. Per ells, la treva ha estat només un temps que el govern ha aprofitat per dur a terme detencions, tortures i persecucions. Al comunicat, s'acusa Zapatero d'haver transformat el seu "tarannà" en feixisme, i el PNB, de ser fals a l'hora de defensar Euskal Herria. Per la banda terrorista, és prioritari reobrir un procés que s'acabi amb la independència d'Euskadi.

Actualitzat

"ETA abandona des d'aquesta mitjanit la treva que va anunciar el 22 de març passat a través d'un comunicat dirigit a Euskal Herria". D'aquesta manera l'organització terrorista ha anunciat que ha trencat l'alto el foc declarat ara fa 14 mesos. I és que, segons argumenten els terroristes, no es donen les condicions mínimes per continuar un procés de negociació que acabi en un acord per a Euskadi i renovi "la decisió de defensar per les armes Euskal Herria". A més, segons diuen, la treva ha estat només un temps que el govern ha aprofitat per dur a terme més detencions, tortures i persecucions.

L'organització terrorista ha criticat també que les decisions judicials no han permès la participació de la majoria de l'esquerra abertzale en les eleccions del 27-M i, en aquest sentit, ha afirmat que aquesta prohibició no ha permès la lliure expressió de "milers de vots a favor d'un canvi polític" i de "mil veus a favor del futur d'aquest poble".

En el comunicat publicat al diari basc "Berria", ETA considera que qualsevol acord de futur per a Euskadi passa per un marc que uneixi el País Basc i Navarra i també per un model que permeti integrar els testimonis bascos en l'estat francès, per construir l'anomenat "zazpiak bat", els set territoris en un. ETA ha afegit que les "pseudosolucions" que s'han pres fins ara no els han portat enlloc i ha assegurat que "el futur és en les nostres mans i ho aconseguirem".

La banda acusa també el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'haver transformat el seu "tarannà" en feixisme, "que no deixa tenir drets a partits i ciutadans", i assegura que les "màscares i les disfresses han caigut". També ha criticat la "gana insaciable" de diners d'alguns dirigents del PNB i com "l'espanyolisme ha continuat alimentant el patiment d'aquest poble".

Finalment, la banda terrorista ha afirmat que per ella és prioritari reobrir un procés que s'acabi amb la independència d'Euskadi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut