Els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar el centenar d'estudiants que han tallat Via Laietana (@VidalAragones)
Els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar el centenar d'estudiants que han tallat Via Laietana (@VidalAragones)
Barcelona

Desallotgen els mobilitzats a Via Laietana pels "preus abusius" a la Universitat

Deu joves s'han encadenat a les portes de la Secretaria d'Universitats i Recerca per demanar que es rebaixin un 30% les taxes universitàries

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han començat a desallotjar el centenar d'estudiants que durant tot el matí han tallat un tram de la Via Laietana de Barcelona, davant la Secretaria d'Universitats i Recerca, en protesta pels preus de les matrícules universitàries, que troben abusius.

 

Els agents han requisat pertinences als joves i els han identificat. Després s'han sumat a la concentració de plaça Sant Jaume sota la crida "davant la repressió, que ens deixin en pau".

 

 

Deu d'ells s'han encandenat a les portes de l'edifici durant la protesta.

 

 

Alguns d'ells s'han enganxat a un bidó per dificultar que els puguin desallotjar.

 

 

La Mercè, una de les portaveus dels estudiants, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" per què protesten:

"Tallem la via per protestar un altre cop pels preus abusisu que tenim actualment a les universtats públiques catalanes. No només són les matrícules, sinó que hi ha molts obstacles. És com una cursa. Et trobes primer amb la selectivitat, amb la matrícula en si mateixa, tot el material que suposa a nivell de llibres, dossiers... La T-Jove, paga't el pis si estudies fora de casa teva..."

 

Els preus de les matrícules augmenten fins a un 143%

Els estudiants denuncien que des de l'any 2001 el preu de les matrícules ha augmentat fins a un 143%. Per això, exigeixen al nou goven que les polítiques universitàries siguin una prioritat i que rebaixin les taxes un 30%, segons han informat la CUP i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

 

Els manifestants exhibeixen pancartes amb lemes com "Aquests preus no són públics".

Anar al contingut