Els vagons restaurants del nou tren restaurant. (FGC)
Els vagons restaurants del nou tren restaurant (FGC)

Estrenen el Montserrat Classic Express, l'únic tren restaurant turístic del país

El comboi surt de Sant Boi i està format per quatre cotxes restaurats de finals del segle XIX

RedaccióActualitzat

Els apassaionats dels trens i de la gastronomia tenen una nova atracció. Ferrocarrils de la Generalitat ha inaugurat el Montserrat Classic Express, l'únic tren restaurant turístic de Catalunya.

Impulsat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Trentur SL, el comboi és una joia ferroviària modernista formada per quatre cotxes restaurat de finals del segle XIX, amb taules i una barra de servei de bar.

 

 

El tren surt cada diumenge i dimecres de Sant Boi de Llobregat. La primera parada és a Martorell, on es fa un tast de productes tradicionals i es pot visitar el Museu del Vapor.

La parada final és Monistrol, on els passatgers agafen el Cremallera de Montserrat fins al monestir. Al cap d'una hora i mitja, camí de tornada amb dinar inclòs basat en una proposta de productes locals i maridat amb vins i caves catalans.

Durant el trajecte hi ha guies vestits d'època que dinamitzen i evoquen el trasllat al segle XIX

Els cotxes són de fusta i tenen balcons d'accés als seus extrems, característiques típiques de finals del segle XIX i principis del XX.

El comboi el porta una locomotora Alstom del 1955, fabricada a França. Al tren hi caben un total de 157 passatgers. El viatge costa entre 80 i 130 euros, depenent de si es contracta el dinar.

Anar al contingut