Divendres 30, als cinemes

Estrena de "Spain in a day"

Després de l'estrena al festival de Sant Sebastià, "Spain in a day" arriba als cinemes divendres. La pel·lícula d'Isabel Coixet reflecteix un dia a la vida d'Espanya a través de les vivències dels seus ciutadans, contades en primera persona. Es basa en "Life in a day", dirigida per Kevin Macdonald i produïda per Ridley Scott. Les adaptacions del Regne Unit, Japó o Itàlia han resultat un èxit. És una producció de Mediapro i RTVE.

Actualitzat

El dissabte 24 d'octubre del 2015, 22.638 persones van posar en marxa les seves càmeres, telèfons i dispositius mòbils per filmar la seva quotidianitat. A partir d'aquells vídeos, se'n van seleccionar 404 per muntar la pel·lícula "Spain in a day". Isabel Coixet ha construït un relat, una història i, alhora, la pel·lícula documental participativa més gran que s'ha rodat mai a Espanya. El resultat és un retrat emocional i proper de l'extraordinària normalitat d'un dia qualsevol.

La pel·lícula recull grans i petites històries, instants de felicitat, tristesa, solidaritat, lluita, optimisme, reivindicació i esperança. El fil conductor són les respostes a aquestes preguntes: què et fa por? Què t'estimes? En què creus? Quin és el teu somni?

La pel·lícula comença la matinada del 24 d'octubre i finalitza a mitjanit. Entremig, infinitat d'històries que van des de l'esperançadora lluita d'un jove contra el càncer, el rescat incansable de balses carregades d'immigrants i refugiats, reivindicacions personals i socials, plors, alegries, somriures i llàgrimes... Nens, pares, parelles, avis, joves, els quatre idiomes oficials i totes les edats.

Per a Isabel Coixet, "a nivell purament personal, capitanejar aquesta pel·lícula ha estat per a mi una enorme lliçó d'humilitat: algú, un matí, agafa el telèfon i filma al seu fill de dos anys descobrint el reflex del sol en una paret i el resultat són seixanta segons de màgia i emoció en estat pur".

 

 

 

 

Fitxa tècnica
Basada en "In a Day": un format original creat per Scott Free Productions
2016
Direcció: Isabel Coixet
Producció: Jaume Roures
Producció executiva: Javier Méndez, Marisa Jiménez, Fátima Ovejero, Ridley Scott, Jack Arbuthnott i Carlo Dusi
Música original: Alberto Iglesias
Direcció de producció: Bernat Elias i Eva Garrido
Muntatge: Dani Arbonés, Potato i Aixalà
Producció delegada RTVE: Maite Pisonero
Supervisió editorial: Cristina Andreu
2016
Una producció de Mediapro en coproducció amb RTVE.
 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut