Estrena d'"Alalá" (Alegría)

Després de l'estrena mundial a la Biennal de Flamenc i de ser guardonat en el Festival de Cine Iberoamericano de Huelva, "Alalá" (Alegría) comença la gira per sales comercials, que arrenca el dijous 24 de novembre a Barcelona i Sevilla. El documental de Remedios Málvarez mostra un retrat social d'un barri marginal de Sevilla a través d'una escola de flamenc per a nens. Un espai on apareixen històries d'oportunitats, convivència i art.
Estrena d'"Alalá" (Alegría)
Dijous 24, a les 20.00, Cinemes Girona, Barcelona

Estrena d'"Alalá" (Alegría)

Després de l'estrena mundial a la Biennal de Flamenc i de ser guardonat en el Festival de Cine Iberoamericano de Huelva, "Alalá" (Alegría) comença la gira per sales comercials, que arrenca el dijous 24 de novembre a Barcelona i Sevilla. El documental de Remedios Málvarez mostra un retrat social d'un barri marginal de Sevilla a través d'una escola de flamenc per a nens. Un espai on apareixen històries d'oportunitats, convivència i art.
Actualitzat
"Alalá" (Alegría), de Remedios Malvárez

"Alalá" (Alegría), de Remedios Malvárez

"Alalá" (alegría, en llengua caló) narra la feina d'una escola de flamenc per a nens en un dels barris més desfavorits d'Espanya, el de les Tres Mil Viviendas, al sud de Sevilla. Es va presentar al setembre en el marc de la Biennal de Flamenc de Sevilla i va participar el novembre al Festival de Cine Iberoamericano de Huelva en la secció Talento Andaluz. Va ser guardonat amb el Premi AAMMA a la millor obra audiovisual amb perspetiva de gènere i el Premi Jurat Cultural Condado de Huelva. Dijous 24 de novembre s'estrena a Barcelona, als Cinemes Girona, a les 20.00.

Aquest és el primer llargmetratge de la directora Remedios Málvarez després de l'èxit internacional del seu curtmetratge "Silencio", el qual també es va estrenar en la Biennal de Flamenc el 2014.

 

Sinopsi

"Alalá" mostra el retrat social d'un popular barri sevillà que només surt als mitjans de comunicació en les pàgines de successos i que en els últims anys s'ha transformat en un espai multicultural, on malgrat les dificultats en què es viu mai es perd l'alegria.

Se centra en una escola de música per a nens que utilitza el flamenc com a llenguatge educatiu, que neix de l'esforç del reconegut guitarrista Emilio Carafé. Juntament amb altres artistes, ofereix una visió personal d'aquest barri, on el flamenc és un element generador d'oportunitats i un valor transformador de la societat.

 

 

Alalá
Facebook     https://www.facebook.com/Alaladocumental/
Twitter          @PeliculaAlala
 

Notes de la directora, Remedios Málvarez

"Amb "Alalá" he après a fer un retrat d'un barri tradicionalment desfavorit i marginal com és el de les Tres Mil Viviendas. Un barri que en els últims anys s'ha transformat en un espai multicultural amb incorporacions de veïns de diferents ètnies i nacionalitats, on una escola de flamenc per a nens manté units als seus habitants amb un llenguatge comú com és el flamenc.

Des del meu compromís amb el flamenc i amb els temes socials, vull mostrar com l'art, la música, pot influir positivament en l'educació, com la màgia del flamenc pot transformar les vides d'uns nens i oferir-los oportunitats.

Una visió d'un entorn i la seva gent fugint de tot el que és tòpic, una anàlisi que va des de la realitat a allò que és possible, del que és conegut a allò inimaginable."

 

Premis
Premi AAMMA i premi Condado de Huelva, Festival de Cine Iberoamericano de Huelva, 2016


Fitxa tècnica
Direcció:  Remedios Malvárez
Realització:  Arturo Andújar
Guió:  Arturo Andújar i Remedios Malvárez
Direcció de fotografía: Luis Castilla
Muntatge: Arturo Andújar
So directe: Coco Goyonet i Tres gatos Sonido
Postproducció d'àudio: Silentmedia
Coordinació musical i banda sonora: Emilio Fernández "Caracafé" i Miguel A. Magüesin " Dr. Keli"
Ajudant de producció: Darío Roldán
Steadycam: Millán Herce
Un documental de Producciones Singulares amb la participació de Fundación Alalá, Canal Sur i
Movistar + i la col·laboració de Junta de Andalucía i Fundación SGAE.


Col·laboracions artístiques
Pastora Galván
Rosario "La Tremendita"
Israel Galván
Arcángel
Raimundo Amador

 

Remedios Malvárez, directora
(Huelva, 1968) Llicenciada en Dret per la Universitat de Sevilla, Màster en Direcció i gestió d'empreses i assessoria fiscal. Va començar la seva carrera professional com a fotògrafa autodidacta i va completar la seva formació audiovisual a Madrid, Barcelona i Londres. Desenvolupa la seva trajectòria professional com a freelance principalment a Sevilla, en la fotografia editorial i publicitària.
Ha fet nombroses exposicions i publicacions de flamenc. La més recent, "Jueves a Compás", es va presentar en la Biennal de Flamenc de Sevilla el 2014.
El 2010 crea Producciones Singulares, productora de comunicació amb seu a Sevilla que desenvolupa el seu treball fonamentalment a Andalusia. Realitza campanyes de publicitat, espots de televisió, videoclips, presentacions comercials i documentals per a empreses públiques i privades. Va ser guardonada amb el premi Talentia 2015 per la seva innovació en el sector de la cultura d'Andalusia.
En l'àmbit cinematogràfic, Remedios Málvarez va dirigir el documental "Silencio". Es va estrenar en la Biennal de Flamenc el 2014, va rebre el Premi Andalusia de Cine (ASECAN) 2015 i el Premi RTVA 2015 i ha estat seleccionat en 32 festivals internacionals.
"Alalá" és el seu primer llargmetratge documental.

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat