Els germans Torres, amb el reconeixement de dues estrelles Michelin 2018 (ACN)
Els germans Torres, amb el reconeixement de dues estrelles Michelin 2018 (ACN)
Lisboa

Estrelles Michelin: 2 per a Cocina Hermanos Torres i mantenen les 3 Can Roca, ABaC i Lasarte

Consulta el mapa interactiu dels restaurants catalans amb estrella de la Guia Michelin 2019

Actualitzat

Nit d'estrelles de la cuina a Lisboa amb les novetats de la Guia Michelin 2019 d'Espanya i Portugal. Quatre restaurants catalans sumen nous guardons en el club de les estrelles: Cocina Hermanos Torres, Terra, Oria i La Barra de Carles Abellántres en mantenen les 3 que ja tenien: LasarteCeller de Can Roca i Àbac
 

 

 

 

Amb dues estrelles, la guia distingeix el restaurant Cocina Hermanos Torres, de Barcelona. És la nova aposta dels coneguts bessons al barri de les Corts, després del tancament del Dos Cielos barceloní.
 


Els cuiners Sergio i Javier Torres han definit el seu projecte com a ''titànic, ''un somni''. En paraules de Sergio Torres, se'ls ha premiat l'esforç que hi ha el darrere, econòmic i de personal, en un projecte que fa deu anys que l'estat madurant. Javier Torres assegura que ''per fi tenim el nostre projecte personal'', que considera ''arriscat i potent'' alhora que admet que el procés ha estat emocionant i es fixa el repte de ''millorar perquè arribi la tercera'' estrella.

Amb una estrella i per primera vegada, han estat distingits els restaurants Terra, del xef Paco Pérez, a s'Agaró; Oria, del xef Martín Berasategui, i La barra de Carles Abellán, aquests dos últims a Barcelona.

 

 

 


Mapa interactiu de les estrelles Michelin a Catalunya 

En aquest mapa interactiu pots consultar tots els restaurants catalans amb estrella Michelin:
 

 

També pots buscar els restaurants distingits en aquest cercador:
 

Espanya ha sumat aquest dimecres un nou tres estrelles, i ja en són 11. Ha estat per a Dani García Restaurant, de Marbella, en reconeixement a una cuina contemporània que beu de la tradició andalusa.

"Quan vaig començar, l'alta cuina no existia a Andalusia i la poca que hi havia estava aferrada a França i Bèlgica. Quan vaig sortir-m'en del foie i la trufa em van dir que era una bogeria. Però d'això és del que em sento més orgullós."

En el conjunt d'Espanya, Martín Berasategui ja suma 10 estrelles en aconseguir-ne una per a l'Oria, de Barcelona, i una altra per al eMe Be Garrote, de Sant Sebastià.

També destaca l'entrada a la Guia de restaurants del País Valencià com el Ricard Camarena del qual la Guia en lloa una cuina amb predomini vegetal gràcies a la feina que fa amb pagesos de l'entorn. I, com a lloc d'interés gastronòmic, la Guia ressalta Calp, a la Costa Blanca d'Alacant, amb tres restaurants i un altre a Alacant mateix, que és el Xato de la Nucía.

Un dels nous premiats, Carles Abellán, ha manifestat la seva alegria per la distinció a través de la xarxa:
 

 

En aquesta Guia 2018 ja no hi apareix el restaurant Sant Pau de Carme Ruscalleda que va tancar les portes fa uns dies. Però la cuinera catalana ha felicitat els restaurants reconeguts en aquesta edició.
 

Els que han perdut estrelles són Nectari, que ha perdut la que tenia, el Cinc Sentits -per tancament i trasllat- i el Roca Moo, que ha abaixat la persiana.

Els reconeixements de la Guia Michelin 2019 per a Espanya i Portugal s'han fet públics durant una gala aquest dimecres a la nit a Lisboa. 

 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut