Madrid

"Estiu 1993" representarà el cine espanyol als Oscars

"Estiu 1993" ha guanyat diversos premis: el FIC-CAT, el BAFICI, els Cannes Écrans Juniors i la Bisnaga d'Or a la millor producció espanyola del Festival de Màlaga

RedaccióActualitzat

La pel·lícula catalana "Estiu 1993" ha estat l'escollida per representar el cinema espanyol als Oscars. La votació s'ha fet a l'Acadèmia del Cinema, amb seu a Madrid.

L'òpera prima de la directora catalana Carla Simón ha estat guardonada en festivals tan destacats com els de Berlín o Màlaga.

 

Aquesta història tendra i personal és una producció petita, de menys d'un milió d'euros, amb participació de TV3, i ha estat seleccionada entre 42 llargmetratges, la majoria amb pressupostos més generosos.

A l'agost, l'acadèmia va fer una selecció de les tres finalistes: "Abracadabra", "1898. Los últimos de Filipinas" i "Estiu 1993".


"Estiu 1993"

 

El film de Carla Simón està basat en fets reals, la mateixa biografia de la directora. La pel·lícula narra els canvis que experimenta una nena, Frida, de 6 anys, quan perd la mare i ha d'anar a viure amb la seva família adoptiva, uns tiets que viuen al camp amb la seva filla de 3 anys.

Els tiets hauran d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, al començament, accepta la nova situació i ràpidament els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris respecte a ella.

La pel·lícula es va rodar en diferents paratges de la Garrotxa, on es va criar la directora després de morir la seva mare.

ARXIVAT A:
Carla SimónPremis Oscars Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut