Los Angeles

"Estiu 1993" no anirà als Oscars

L'òpera prima de la directora Carla Simón queda fora de la cursa a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa

RedaccióActualitzat

"Estiu 1993" no anirà finalment als Oscars. El primer llargmetratge de la directora Carla Simón, en què TV3 ha participat, ha quedat fora de la cursa a la millor pel·lícula de parla no anglesa.

L'acadèmia de Hollywood ha publicat la llista de les nou cintes precandidates, entre les quals la pel·lícula catalana no hi és.

Finalment, les preseleccionades han sigut una pel·lícula sud-americana, dues d'africanes, quatre d'europees i dues d'asiàtiques. Només cinc podran aspirar a la preuada estatueta. Totes les nominacions definitives s'anunciaran el 23 de gener, i la cerimònia d'entrega es farà el 4 de març al Dolby Theater de Los Angeles.

Si "Estiu 1993" hagués superat la selecció, hauria estat la segona pel·lícula de parla catalana que optava a l'Oscar, després de "Pa negre", d'Agustí Villaronga.

 

Malgrat no poder optar a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa el 4 de març, "Estiu 1993" ja té un llarg historial de premis. Entre altres, va ser la gran revelació de la Berlinale, on va rebre el premi a la millor òpera prima, i va guanyar la Bisnaga d'Or a la millor producció espanyola del Festival de Màlaga.

Ha aconseguit vuit nominacions als premis Goya, entre els quals el de millor pel·lícula.

El film és autobiogràfic i explica la història de la Frida, una nena de 6 anys que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare.

ARXIVAT A:
CinemaCarla SimónPremis Oscars
Anar al contingut