"Estiu 1993", de Carla Simón, nominada a millor pel·lícula als Goya 2018

La pel·lícula, amb participació de TV3, té un total de vuit nominacions, entre les quals hi ha la de millor director novell

RedaccióActualitzat

La pel·lícula "Estiu 1993", de Carla Simón, amb participació de TV3, és una de les quatre nominades a la categoria de millor pel·lícula de l'edició 2018 dels Premis Goya de l'Acadèmia Espanyola de Cinema. En total, té 8 nominacions. Simón, a més, està nominada a la millor direcció novell.

Altres premis a què aspira la pel·lícula són el de millor guió original, escrit per Simón i Valentina Viso, millor muntatge i millor direcció de fotografia. L'actriu Bruna Cusí està nominada a la categoria de millor actriu revelació.

 

Un altre dels intèrprets del film, David Verdaguer, també està nominat al millor actor de repartiment. Ell ha estat l'encarregat, juntament amb l'actriu Barbara Lenni, de llegir les nominacions.  

"Handia", de Jon Garaño i Aitor Arregi, els directors bascos que van sorprendre amb "Loreak", parteix com a favorita amb 13 nominacions. La segueix "La llibreria", d'Isabel Coixet, amb 12 nominacions, i "El autor", de Manuel Martin Cuenca, amb 9.

 

Amb 8 nominacions, a més d'"Estiu 1993", hi ha "Abracadabra", de Pablo Verger.

També tenen més d'una nominació cinc pel·lícules més: "Verónica", de Paco Plaza, amb 7; "Oro", d'Agustín Díaz Yanes, amb 6; "La llamada", de Javier Ambrossi i Javier Calvo, amb 5; i "No sé decir adiós", de Lino Escalera, i "Pieles", d'Eduardo Casanova, amb 3.

 

Les altres quatre nominades a la millor pel·lícula són "El autor", de Manuel Martín Cuenca, "La librería", "Verónica" i "Handia". I aspiren al premi a la millor direcció Manuel Martín Cuenca, Jon Garaño i Aitor Arregi, Isabel Coixet i Paco Plaza.

Les nominades a la millor actriu són Maribel Verdú, Emily Mortimer, Penélope Cruz i Nathalie Poza. I els nominats al millor actor són Antonio de la Torre, Javier Gutiérrez, Javier Bardem i Andrés Gertrúdix.

 

Els Premis Goya també reconeixen la millor pel·lícula europea. Aquest any les nominades són la francesa "C'est la vie", d'Eric Toledano i Olivier Nakache; la britànica "Lady Macbeth", de William Oldroyd; la sueca "The Square", de Ruben Östlund, i l'alemanya "Toni Erdmann", de Maren Ade.

I les cinc nominades a la millor pel·lícula iberoamericana són la colombiana "Amazona", de Clare Weiskopf i Nicolas van Hemelryck; la mexicana "Tempestad", de Tatiana Huezo; la xilena "Una mujer fantástica", de Sebastián Lelio, i l'argentina "Zama", de Lucrecia Martel.

 

En la categoria de cinema d'animació hi ha tres nominades: "Deep", de Julio Soto Gúrpide; "Nur y el templo del dragón" ("Nur eta Herensugearen tenplua"), de Juanba Berasateg, i "Tadeu Jones 2: El secret del rei Mides", de David Alonso i Enrique Gato.

La gala de lliurament de la 32a edició dels Premis Goya es farà a Madrid el 3 de febrer.

 

ARXIVAT A:
CinemaCarla SimónPremis Goya
Anar al contingut