"Estiu 1993", "1898. Los últimos de Filipinas" i "Abracadabra", preseleccionades als Oscars

Són les tres cintes candidates a ser seleccionades a la 90a edició dels premis Oscar

RedaccióActualitzat

La multipremiada cinta catalana "Estiu 1993", de la directora Carla Simón, és una de les 3 candidates espanyoles a la 90a edició dels premis Oscar. Caldrà esperar fins al 7 de setembre per veure si finalment serà la seleccionada. La cinta catalana ha estat triada entre 42 llargmetratges. 

L'òpera prima de Carla Simon, "Estiu 1993", és un drama protagonitzat per la Frida, una nena de 6 anys que perd la seva mare i que haurà de començar de nou amb la seva família adoptiva, uns tiets que viuen al camp amb la seva filla de tres anys. Simon, de 30 anys, ha escrit i dirigit aquesta història plena de subtileses, secrets i silencis, basant-se en la seva pròpia biografia. La pel·lícula es va rodar en diferents paratges de la Garrotxa, on es va criar la directora després de morir la seva mare. La cinta és una coproducció de Televisió de Catalunya.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya també ha preseleccionat "1898. Los últimos de Filipinas", una superproducció que recrea el moment històric, dirigida per Salvador Cano i protagonitzada per Luis Tosar, Karra Elejalde i Eduard Fernández, i "Abracadabra", que s'acaba d'estrenar després dels reconeixements rebuts per l'anterior treball, "Blancanieves", dirigida per Pablo Berger i amb coproducció catalana.

 

ARXIVAT A:
Premis Oscars Carla SimónCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut