Barcelona

Ester Quintana ratifica al jutge que va ser un projectil dels Mossos el que li va impactar a l'ull

Aportarà informes mèdics que apunten que la lesió la va causar un projectil. Quintana ha agraït les mostres de suport que ha rebut i ha demanat a la ciutadania que contribueixi a aclarir els fets.

RedaccióActualitzat
Ester Quintana ha ratificat davant del jutge que va ser un projectil, llançat pels Mossos d'Esquadra, el que li va impactar al pòmul i l'hi ha fet perdre la visió d'un ull. La dona de 41 anys, que va perdre un ull de resultes d'un impacte que va rebre el dia de la vaga general a l'encreuament de Ronda Sant Pere amb Passeig de Gràcia, ha tornat a explicar davant dels jutge la seva versió dels fets, després de presentar una querella contra els Mossos. En una declaració molt breu, Quintana ha agraït les mostres de suport que ha rebut i ha demanat a la ciutadania que contribueixi a aclarir els fets.

"Gràcies a tots els ciutadans que ens estan donant el seu suport i la seva ajuda en aportar testimonis i proves. Sisplau, no pareu de fer-ho", ha dit a la sortida del jutjat, al qual ha acudit acompanyada de la seva advocada.

La lletrada ha assegurat que presentaran més proves mèdiques que demostren que li va causar un projectil.

La versió d'Ester Quintana contrasta amb la que fins ara ha donat el conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, que reitera que el 14-N els Mossos no van disparar cap bala de goma.

Per la seva banda, Puig ha assegurat avui que l'informe dels Mossos ja recull un tret de llançadora que, segons un vídeo penjat a la xarxa pel col·lectiu 15Mbcn.tv, un agent va disparar, aparentment, a tres quarts de nou del vespre a la confluència entre Ronda de Sant Pere i Passeig de Gràcia, molt a prop d'on Quintana va rebre un impacte.

En declaracions a l'"MCR", el titular d'Interior ha insistit que, amb la informació de què disposa, la lesió de Quintana no obeeix a cap acció policial. De tota manera, Puig ha assegurat que l'actuació dels Mossos d'Esquadra també es podria defensar i assumir si s'hagués produït, fortuïtament, alguna lesió. Puig ha mostrat la seva voluntat de col·laborar amb la justícia perquè s'aclareixi, definitivament, què va impactar al pòmul esquerre d'Ester Quintana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut