Barcelona

Ester Quintana explica els fets en el judici: "Va ser sentir la detonació i notar l'impacte a l'ull"

Quintana sobre el moment de rebre l'impacte: "No el notava, no hi veia, estava molt espantada."

RedaccióActualitzat

Aquest dimarts s'ha reprès el judici pel "cas Ester Quintana", la dona que va perdre un ull presumptament per l'impacte d'una pilota de goma. El testimoni de Quintana ha obert la sessió, la segona del judici contra els dos mossos acusats d'haver-li causat la lesió. Quintana ha arribat a l'Audiència de Barcelona a les deu del matí i a les deu i quart ja declarava.

Quintana ha fet un relat dels fets que van tenir lloc a la manifestació per la vaga general l'any 2012. Ha explicat que baixava pel passeig de Gràcia amb uns amics i estaven decidint com ho feien per tornar a casa, quan van veure gent que corria i es va posar a córrer.

Poc després van veure que baixaven mossos de les furgonetes i en va veure un que baixava amb una arma. Segons ha relatat, es va girar, va baixar uns metres del passeig de Gràcia i va decidir creuar en direcció al carrer Casp perquè "estava més tranquil". Va creuar la calçada i es va girar per veure si hi havia un amic i va ser aleshores quan va rebre l'impacte:

"A partir d'aleshores li vaig: 'Lluís, que m'han tocat. No sé com tinc l'ull'. No el notava, no hi veia, estava molt espantada. En aquell moment vam seguir baixant pel passeig de Gràcia buscant auxili."

Quintana ha explicat també que la van fer asseure a la vorera del passeig de Gràcia amb ronda de Sant Pere i "em van començar a rodejar", i aleshores va arribar un agent de la Guàrdia Urbana i li va demanar què li passava:

"Li vaig ensenyar l'ull i li vaig dir: 'A tu què et sembla?'. I va cridar l'ambulància."

Per Quintana, va passat tot molt ràpid i lent. "Ràpid la primera part i la segona part, molt lenta", quan no arribava l'ambulància.

En el judici, Quintana ha admès que no va veure què li va impactar a l'ull, però que va notar l'impacte quan va sentir la detonació:

"Va ser sentir la detonació i notar l'impacte a l'ull. Primer feia molt mal; després ja ho notava tot adormit."

Quintana diu que no hi havia aldarulls quan va resultar ferida però que va passar por perquè estaven envoltats de policia, les furgonetes estaven a uns 30 metres d'ella.

La testimoni també ha explicat que no pot calcular les distàncies:

"No hi veig en tres dimensions, no puc calcular les distàncies, sovint em faig cops."

La fiscalia demana dos anys de presó i quatre d'inhabilitació per a cadascun dels acusats, mentre que l'acusació particular els demana 9 anys, tant de presó com d'inhabilitació. La defensa dels dos mossos reconeix que Quintana va tenir la lesió durant l'actuació policial, però nega que la causessin els dos agents i que fos per una pilota de goma.

El judici va començar aquest dilluns amb el visionat d'una desena de vídeos de la manifestació que hi va haver al passeig de Gràcia el 14 de novembre de fa quatre anys, en què Ester Quintana va resultar ferida, i es va comprovar que en aquells moments no hi havia cap indici d'aldarulls . Abans d'entrar al Palau de Justícia, Quintana veia com una victòria moral haver aconseguit portar dos agents a judici. Interior la va indemnitzar l'any passat amb 260.000 euros, després d'admetre la seva responsabilitat en els fets.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut