Bàsquet

Estats Units-Alemanya i Grècia-França completen els quarts de final del Mundial de bàsquet

Ja estan decidits els partits de quarts de final del Mundial de bàsquet del Japó. De l'Argentina-Turquia, Espanya-Lituània, Alemanya-Estats Units i de França-Grècia sortiran els quatre equips semifinalistes. Pel que s'ha vist durant el campionat, tres són les seleccions favorites a penjar-se l'or: els Estats Units d'Anthony, James i Wade, l'Argentina de Manu Ginóbili i l'Espanya de Pau Gasol. En el partit que tancava la segona jornada de vuitens, Grècia ha derrotat la Xina de forma contundent per 95-64.

Actualitzat

Grècia, medalla d'or en l'Europeu de Belgrad 2005, ha posat de manifest la seva qualitat i de passada, la soledat del pivot dels Houston Rockets, Yao Ming, que troba a faltar el suport dels seus companys a l'hora de guanyar els partits importants. Tot i això, els xinesos han sortit forts d'inici i han agafat avantatge en el primer quart (11-18). Però a punt d'acabar el segon parcial, els europeus han pres la iniciativa en el marcador i a partir d'aquí s'han dedicat a anar eixamplant la diferència fins al 95-64 definitiu. Theodoros Papalukas, amb 19 punts, i Vassilis Spanulis, amb 15, han estat els jugador grecs més destacats.

Dimarts es disputen els primers partits de quarts de final entre l'Argentina i Turquia, i Espanya contra Lituània. Els argentins confien en el lideratge de Ginóbili i en el poder sota taulers d'Oberto i Scola, mentre que una altra de les seleccions favorites, Espanya, buscarà revenjar-se de la derrota davant els bàltics a la final de l'Europeu de Suècia 2003.

La resta de semifinalistes es coneixeran dimecres i sortiran del xoc entre Alemanya i els Estats Units, i del França-Grècia. La selecció nord-americana ha viatjat al Japó amb l'objectiu d'endur-se l'or i recuperar el prestigi perdut en l'anterior Mundial d'Indianapolis el 2002, on només van ser sisens. A més, compten amb el base Chris Paul, el millor passador de la primera fase juntament amb l'argentí Pepe Sánchez (6,8 assistències per partit).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut