Würzburg

Estat Islàmic s'atribueix l'atac d'un afganès amb una destral en un tren a Baviera

La fiscalia alemanya creu que el noi s'hauria venjat de la mort d'un amic seu a l'Afganistan

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha reivindicat l'atac de la nit passada a Würzburg, a l'estat alemany de Baviera, en què un jove afganès de disset anys va atacar amb un ganivet i una destral els passatgers d'un tren. L'acció va causar ferides a quatre persones, dues de les quals estan en estat crític.

Segons l'agència de notícies Amaq, "l'autor de l'atac amb una destral a Alemanya és un dels soldats d'Estat Islàmic". L'assaltant "ha fet la seva operació en resposta a les crides per incitar a atacar els països de la coalició que combaten" aquesta organització, ha afegit l'agència.

La fiscalia alemanya considera que darrere l'atac hi ha un rerefons polític. La hipòtesi és que el jove, de disset anys i que va ser abatut per la policia, volia venjar la mort d'un amic seu a l'Afganistan, dissabte passat.

El noi va pujar al tren "amb la decisió de matar passatgers totalment desconeguts" i per venjar-se pel que els infidels "van fer als seus germans, germanes i fills musulmans", ha afirmat el fiscal Erik Ohlenschlager.

La policia ha trobat a casa de l'agressor, que va ser abatut a trets per un comando policial quan ja havia baixat del tren, el dibuix d'una bandera d'Estat Islàmic. També s'hi ha trobat un text que podria ser una carta de comiat al seu pare, tot i que les autoritats alemanyes consideren "prematur" treure'n conclusions.

Segons alguns testimonis, l'atacant va cridar "Allahu Akbar", "Al·là és gran", en el moment dels fets. Els passatgers del comboi van poder alertar el conductor, que va aturar el tren. Quan l'agressor va sortir del vagó, la policia el va matar. El jove era un refugiat afganès que hauria arribat a Alemanya tot sol fa un any, i vivia amb una família d'acollida des de feia uns mesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut