La reivindicació d'Estat Islàmic a l'agència Amaq
La reivindicació d'Estat Islàmic a l'agència Amaq
Niça

Estat Islàmic reivindica l'atac a Niça a través de l'agència de notícies Amaq

La reivindicació assegura que l'acció és "una resposta a les crides per atacar els països de la coalició que combaten Estat Islàmic"

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte ha arribat la reivindicació de l'atemptat de dijous a Niça. L'opció de l'atemptat terrorista ha estat sempre la principal hipòtesi dels investigadors i finalment s'ha confirmat: Estat Islàmic ha reivindicat l'acció qualificant de "soldat" del seu exèrcit l'autor dels fets. Una reivindicació que ha arribat mentre a París hi havia reunit de manera extraordinària el Consell de Ministres. Ho assegura l'agència de notícies Amaq, vinculada al grup jihadista.

En aquesta agència, Estat Islàmic acostuma a publicar les reivindicacions dels atemptats. Aquest cop, el grup jihadista ha trigat 36 hores a fer la reivindicació.

 

En el text assegura que l'acció és "una resposta a les crides per atacar els països de la coalició que combaten Estat Islàmic".

La massacre és obra d'un home francès d'origen tunisià. És Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de 31 anys, casat i pare de família.

Segons el ministre francès d'interior Bernard Cazeneuve, Mohamed Lahouaiej no era conegut pels serveis d'intel·ligència. No era conegut per la seva activitat, ni per la seva adhesió a una cèl·lula islamista radical. Sembla que s'hauria radicalitzat molt ràpidament.

Aquest és el pitjor atemptat a Europa que hi ha hagut el 2016, i s'ha comès vuit mesos desprès que el novembre passat Estat Islàmic acabès a Saint Denis i a París amb la vida de 130 persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut