Imatge d'arxiu dels germans Saïd i Chérif Kouachi
Imatge d'arxiu dels germans Saïd i Chérif Kouachi
Beiru

Estat Islàmic qualifica d'"herois" els autors de l'atac a "Charlie Hebdo"

Apareix un vídeo a Youtube, titulat "Hem venjat el Profeta", en què s'intercalen imatges de l'atemptat contra "Charlie Hebdo" amb alguns missatges previs d'advertència.

RedaccióActualitzat

El grup jihadista Estat Islàmic ha qualificat d'herois els autors de l'atac contra el setmanari satíric "Charlie Hebdo" en un butlletí informatiu de la seva emissora de ràdio per internet Al Bayan. La notícia de l'atemptat de París obria un butlletí en què el locutor anunciava: "Combatents heroics han matat dotze periodistes i n'han ferit deu més que treballaven en la publicació francesa 'Charlie Hebdo', i tot això en suport del profeta Mahoma". I afegia que el setmanari francès "no ha deixat de minar la figura del profeta" des de l'any 2003 i destacava que, entre els morts, "hi ha els dibuixants de les caricatures que es burlaven de l'islam".

D'altra banda, a Youtube ha aparegut un vídeo, titulat "Hem venjat el Profeta", en què s'intercalen imatges de l'atemptat contra "Charlie Hebdo" amb alguns missatges previs d'"advertència". En el vídeo apareix un xeic amb aspecte salafista que diu: "Davant la creixent campanya de difamació, la medicina prescrita pel missatger d'Al·là és l'execució dels que hi estan involucrats". Una altra imatge simula un anunci en què apareix un home amb una pistola al cap i amb el missatge: "Sí que podem: un tret al dia manté l'infidel allunyat. Defensa el profeta Mahoma".

A més, la coneguda jihadista marroquina Fatiha Meyati, anomenada "la Vídua Negra", ha publicat a la seva pàgina de Facebook un fotomuntatge amb un macabre poema en francès on s'anuncia l'arribada de la guerra santa a França, amb el títol "França, quina mala sort: s'ha acabat allò de 'Al metro, a la feina i a dormir'".

 

Anar al contingut