Bagdad

Estat Islàmic progressa en els combats a la ciutat iraquiana de Ramadi

L'aviació iraquiana ha bombardejat les suposades posicions integristes a dins del casc urbà, continuen recorrent a l'aviació malgrat l'escassa eficiència d'aquestes operacions

Actualitzat

Estat Islàmic recupera terreny en els fronts de batalla tant a Síria com a l'Iraq. I una vegada més, posa en qüestió l'estratègia que s'està seguint per lluitar contra el grup terrorista en aquest país.

Els Estats Units han anunciat l'enviament urgent d'armes i assistència tècnica per impedir que Estat Islàmic conquereixi la ciutat de Ramadi. La caiguda de la ciutat acostaria la milícia islamista a Bagdad, encara més.

L'aviació iraquiana ha bombardejat les suposades posicions integristes a dins del casc urbà. L'exèrcit continua recorrent a l'aviació malgrat l'escassa eficiència d'aquestes operacions.

Els milicians estan progressant a base d'eludir el combat al carrer; avancen a través de les cases, dels patis o construint túnels.

La majoria dels habitants, gairebé les tres quartes parts, ja fa mesos que van fugir de Ramadi. I ara hi ha un altre èxode en marxa.

Els integristes han executat 45 civils, acusat de col·laborar amb el govern. La pèrdua de Ramadi és molt més que una derrota militar, és un revés a tots els propòsits del govern iraquià, que havia promès la reconquesta de les ciutats sunnites en mans d'Estat Islàmic.

I, per a la milícia islàmica, una victòria moral després d'haver retrocedit en alguns punts de l'Iraq i Síria, on també es prepara per conquerir la històrica ciutat de Palmira, patrimoni cultural de la humanitat.

L'assalt d'aquest divendres a Ramani

Aquest divendres, estat Islàmic ja va conquerir diversos punts estratègics de Ramadi, a 100 quilòmetres de Bagdad.
Els jihadistes van aixecar la seva bandera negra sobre l'edifici del govern local i, pel que sembla, també van assaltat una comissaria de policia. Segons membres del grup jihadista, quan van entrar a la seu del govern provincial de Ramadi, van eliminat els apòstates que hi havia a l'edifici. Després de passejar-se per alguns sectors de la ciutat, van adjudicar la victòria a través dels altaveus de la mesquita.

En l'assalt van utilitzar sis cotxes bomba amb conductors suïcides. D'aquesta manera van poder arribar fins al centre de la ciutat.

Des de l'any passat, Ramadi ha viscut mesos de setge i diversos assalts armats, i més de 130.000 persones n'han fugit.

Si els islamistes aconsegueixen fer-s'hi forts, ja tindran el control de les capitals de les dues províncies més grans de l'Iraq. L'altra és Mossul, la capital de Nínive, al nord del país.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut