Mossul

Estat Islàmic intenta fer servir 25.000 civils com a escuts humans al centre de Mossul

Les forces iraquianes i els seus aliats s'enfronten als combatents jihadistes a la perifèria de la ciutat i el primer ministre iraquià adverteix Estat Islàmic que no té cap més opció que rendir-se o morir

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic intenta traslladar 25.000 civils dels afores de Mossul al centre d'aquesta ciutat per fer-los servir com a escuts humans, segons informa l'ONU. Els civils els porten en "milers de vehicles", en camions o furgonetes, ha indicat la portaveu de l'Oficina de les Nacions Unides de Drets Humans, Ravina Shamdasani. Molts dels vehicles no han aconseguit arribar ja que avions de la coalició militar que fa costat a l'Iraq els han obligat a tornar a la comarca de Hammam al Ali, d'on havien sortit.

 

 

Mentrestant, les forces iraquianes i els seus aliats, les milícies xiïtes, ja han entrat a la perifèria de Mossul pel front oriental, i s'estan enfrontant als combatents jihadistes, segons avancen diversos mitjans citant fonts militars. L'exèrcit havia reconquerit aquests últims dies poblacions pròximes a la ciutat que intenten recuperar de mans d'Estat Islàmic. Algunes fonts han avançat que l'assalt final a la ciutat podia començar aviat.

El primer ministre, Haidar al-Abadi, que aquest dilluns va visitar les tropes a la base situada a una cinquantena de quilòmetres de Mossul, va llançar una advertència clara a l'autoanomenat Estat Islàmic: "No tenen cap sortida ni cap possibilitat de fugir. No tenen cap més opció. O es rendeixen o moren."

L'ONU estima en un milió i mig el nombre de civils que hi ha a la ciutat. Les forces implicades en l'ofensiva vaticinen que la guerra urbana amb els combatents jihadistes que hi ha a la ciutat, es calcula que entre 3.000 i 5.000, pot durar setmanes, o mesos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut