El temple de Bel, abans que els jihadistes destruïssin part de la construcció (Viquipèdia)
El temple de Bel, abans que els jihadistes destruïssin una part de la construcció (Viquipèdia)
Palmira

Estat Islàmic dinamita una part del temple de Bel, a Palmira

És la segona voladura d'un edifici després de la destrucció del temple de Baal Shamin, un vell santuari, també d'una gran importància històrica i arqueològica

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha destruït una part del temple de Bel, el més important de l'antiga ciutat oasi de Palmira, a Síria, segons l'Observatori Sirià dels Drets Humans. Els jihadistes han dinamitat l'interior del temple. Es tracta de la segona voladura d'un edifici després de la que el 23 d'agost va destruir el temple de Baal Shamin, un vell santuari, també d'una gran importància històrica i arqueològica.

Estat Islàmic ocupa des del maig la ciutat de Palmira, considerada Patrimoni de la Humanitat, una relíquia única del segle I a. C. i una peça mestra de l'arquitectura i de l'urbanisme romà, per les columnes del seu famós carrer principal i els seus temples. Aquesta localitat va ser als segles I i II d. C. un dels centres culturals més destacats del món antic i punt de trobada de les caravanes en la Ruta de la Seda, que travessaven el desert del centre de Síria.

Anar al contingut