Aixó és el que ha quedat de la mesquita (Reuters)
Aixó és el que ha quedat de la mesquita (Reuters)
Mossul

Estat Islàmic destrueix la mesquita de Mossul on va proclamar el califat

El primer ministre iraquià assegura que aquesta destrucció és "una declaració oficial de la derrota" dels jihadistes

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha destruït la mesquita Al-Nuri de Mossul, a l'Iraq. Segons les forces iraquianes, els milicians l'han fet explotar quan l'exèrcit estava a punt de conquerir-la. La mesquita és una icona de la ciutat, i és on el líder del grup terrorista, Abu Bakr al-Baghdadi, es va autoproclamar califa el 2014.

Estat Islàmic ha dit a través de la seva agència d'informació que ha estat l'aviació nord-americana, però aquesta ho ha desmentit. Segons el primer ministre iraquià, Haidar al Abadi. la destrucció de la mesquita suposa una "declaració oficial de la derrota" per part d'Estat Islàmic. 

 

 

Les forces iraquianes s'havien anat acostant a aquesta mesquita, situada a l'oest de la ciutat de Mossul, al nord de l'Iraq, i tenien la intenció d'alliberar-la dels soldats d'Estat Islàmic. I el grup terrorista ha preferit destruir-la abans que caigués en mans de l'exèrcit iraquià. El nucli antic de Mossul és l'única zona de la ciutat que encara no ha estat presa per les forces governamentals iraquianes després de 4 dies de la fase final de l'ofensiva contra els jihadistes a Mossul. Estat Islàmic encara controla altres ciutats al nord de l'Iraq i es calcula que hi ha 150.000 civils al seu territori.

Pel que fa a Al-Bagdadi, líder d'Estat Islàmic des del 2014, Rússia creu que el podria haver matat en un bombardeig a Síria a finals de maig. Però no s'ha pogut confirmar.

Anar al contingut