Gent als carrers de Palmira
Estat Islàmic pren Palmira el 20 de maig
Damasc

Estat Islàmic assassina soldats d'Al-Assad i crucifica sis persones a Síria per no complir amb el Ramadà

Estat Islàmic també publica un video on es veu menors assassinant 25 soldats a Palmira

RedaccióActualitzat

El grup terrorista Estat Islàmic ha crucificat sis persones per no complir amb el dejuni del mes sagrat musulmà de ramadà al nord-est de Síria, segons ha informat l'Observatori Sirià de Drets Humans.

L'ONG ha precisat que les sis persones han estat penjades de la reixa de la caserna de la "hisba", cos parapolicial d'Estat Islàmic, a la ciutat d'Al Mayadin. Els penjats portaven un cartell al coll amb el missatge "un dia de crucifixió i 70 fuetades per no dejunar en ramadà".

La font ha apuntat que els extremistes donen feina a informants, que els avisen de qui no compleix amb el dejuni, i després envia als efectius de la "hisba" per capturar els infractors.

En l'última setmana, els radicals han crucificat a una trentena de persones a la província de Deir al-Zur, sobretot, a Al Mayadin, per aquesta acusació.

Estat Islàmic publica un video on menors assassinen 25 soldats

El grup terrorista Estat Islàmic ha publicat un vídeo, a internet, que mostra l'assassinat de 25 soldats sirians en mans de joves, aparentment menors d'edat, en el teatre romà de Palmira, a Síria.

En la gravació, de més de nou minuts on l'autenticitat no ha pogut ser comprovada, apareixen les víctimes de genolls i en fila a l'escenari del teatre romà, on els seus botxins situats al darrera els disparen al cap.

L'assassinat es produeix davant d'una multitud d'homes que apareixen asseguts a la platea.

En un moment del vídeo, es veu com els presoners que més tard seran assassinats són trets de les seves cel·les i conduïts amb vehicles tot terreny per la part moderna de Palmira fins al teatre romà, ubicat a la zona arqueològica, als afores de la ciutat.

L'enregistrament acaba amb el degollament d'un altre presoner de les forces governamentals a mans d'un jihadista adult i amb imatges de la voladura de la presó de Palmira.

En seqüències anteriors, Estat Islàmic ensenya imatges de l'assalt de Palmira el passat 20 de maig i de la presó d'aquesta població.

El passat 27 de maig, l'Observatori Sirià de Drets va informar de la mort de vint efectius del règim de Baixar al-Assad a mans de membres d'Estat Islàmic al teatre romà de Palmira, encara que no va precisar si els autors de l'assassinat eren menors.

Tres dies després, segons aquesta ONG, el centre penitenciari d'aquesta localitat, símbol de la repressió del règim, va ser destruït amb explosius pels extremistes.

No és la primera vegada que menors d'edat són protagonistes de vídeos d'Estat Islàmic, ja que, en dues ocasions anteriors i amb fins propagandístics, diversos nens han aparegut en gravacions en què suposadament assassinaven a trets a dos russos i un àrab israelià acusats pels radicals de ser espies.

El 29 de juny es va complir un any de la proclamació del califat per part dels jihadistes, que dominen àmplies zones de Síria i l'Iraq.

Anar al contingut