Damasc

Estat Islàmic causa almenys 58 morts en diverses explosions a la zona xiïta de Damasc

També hi ha una quarantena de ferits, alguns de greus, i nombrosos danys materials

RedaccióActualitzat

L'organització Estat Islàmic s'ha atribuït el triple atac amb explosius al sud-est de Damasc. Almenys 58 persones han mort i 40, alguns greus, han resultat ferides en tres explosions registrades a la zona de Ku Sudan, al suburbi de Sayeda Zeinab, de la capital siriana i de majoria xiïta, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

L'agència SANA, ha assenyalat que el primer dels atemptats s'ha produït quan ha explotat un cotxe bomba en una parada d'autobusos. Després, dos "terroristes" han fet explotar els cinturons que portaven adossats al cos quan els ciutadans s'han congregat per ajudar els ferits. Les explosions també han causat importants danys materials.

L'objectiu ha estat la tomba santuari de Sayeda Zeinab, una de les nétes de Mahoma. És un lloc molt freqüentat pels pelegrins xiïtes. La tomba ja va rebre un atac l'any passat.

Fonts del ministeri d'Interior, que responsabilitza els països que donen suport al terrorisme del que ha passat, han declarat:

"L'objectiu d'aquesta acció terrorista covard i desesperada és elevar la moral de les organitzacions terroristes que estan sent derrotades".

L'Observatori Sirià de Drets Humans ha assenyalat que s'han produït dues explosions, la primera d'elles perpetrada per un suïcida que ha detonat el cinturó que portava adossat al cos i la segona per un cotxe bomba en un control a la zona de Sayeda Zeinab.

L'atac passa a poques hores del començament de les converses de pau a Ginebra entre el govern i part de l'oposició.

Lloc de l'atemptat

Sayeda Zeinab és a uns 17 quilòmetres al sud de Damasc i està protegit pel grup xiïta libanès Hezbollah. Els líders han repetit en diverses ocasions que vetllen per les àrees i santuaris xiïtes dels atacs dels insurgents sunnites a Síria.

En aquesta zona hi ha la mesquita xiïta del mateix nom, lloc de pelegrinatge dels fidels d'aquesta branca de l'islam, i en el passat ja va ser objecte d'altres atacs.

Segons dades de l'ONU, en gairebé cinc anys de guerra, han mort a Síria 260.000 persones. Més de dotze milions de sirians, entre ells 5 milions i mig de nens, necessiten assistència humanitària immediata.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut