Los Angeles

Estat d'emergència a Califòrnia pels pitjors incendis que es recorden

Califòrnia s'ha convertit en un infern. Són paraules del seu governador, Arnold Schwarzenegger, davant les flames que arrasen l'estat. El foc que crema des de dijous ja ha deixat centenars de cases cremades i les autoritats han ordenat l'evacuació de 50.000 persones a Los Angeles. El govern californià ha decretat l'estat d'emergència per les flames, que es concentren en tres fronts: l'un, a la regió de Santa Barbara, i dos més a prop de Los Angeles, la segona ciutat nord-americana. Els bombers confien que la menor intensitat dels vents que bufen a la zona, que han arribat fins als 130 quilòmetres per hora, facilitin les tasques d'extinció.

Actualitzat
El foc continua envoltant de manera descontrolada el sud de Califòrnia, especialment Los Angeles, la segona ciutat més gran dels Estats Units. Milers de persones han estat desallotjades i centenars de cases s'han cremat pels tres focus de flames. Segons informa el diari "Los Angeles Times", s'ha ordenat que s'evacuïn almenys 50.000 persones.

Els tres fronts continuen actius: dos a Los Angeles i el tercer a Santa Barbara, l'únic que pràcticament està controlat. A la ciutat del cinema els bombers encara treballen per extingir els incendis i per comprovar també que tothom ha tingut temps d'escapar-se. Les autoritats han ordenat l'evacuació massiva, s'han tallat nombroses carreteres i es tem que el foc pugui afectar les principals fonts de subministrament elèctric de la ciutat.

Tot i que de moment no hi ha xifres de víctimes mortals, la policia de Los Angeles tem que puguin trobar-se cossos al parc Oakridge Mobile Home, on unes 500 cases mòbils han quedat reduïdes a cendra. Malgrat tot, els equips de rescat hauran d'esperar que el sòl es refredi per poder-hi accedir.

A Santa Barbara, l'incendi ha destruït centenars de mansions de luxe de la zona de Montecito i una dotzena de persones han estat ingressades per cremades lleus i inhalació de fum. Aquest front, però, està pràcticament controlat. Les flames van començar en un edifici antic i ràpidament es van estendre a un bosc proper, atiades pels forts vents que bufaven. En aquesta zona, hi tenen la seva residència celebritats com l'actor Michael Douglas o la presentadora de televisió Oprah Winfrey. A causa dels incendis s'han hagut de tallar algunes autopistes.

El governador de l'estat, Arnold Schwarzenegger, ha decretat l'estat d'emergència. En total el foc ja ha arrasat 9.000 hectàrees i ha destruït centenars de cases. A Califòrnia ja es parla d'un dels pitjors incendis que es recorden.
Anar al contingut