Pla general amb diversos vehicles treballant en l'extinció del foc de Roses que afecta el Coll del Pení. Imatge del 19 d'agost del 2018. (…
Pla general amb diversos vehicles treballant en l'extinció del foc de Roses que afecta el Coll del Pení. Imatge del 19 d'agost del 2018. (Horitzontal)

Estabilitzats els quatre focus de l'incendi forestal que afecta el Coll del Pení, a Roses

ACN Roses.-Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzats a dos quarts de vuit de la tarda d'aquest diumenge l'incendi forestal que des de primera hora de la tarda afecta la zona del Coll del Pení, a Roses (Alt Empordà). Com a mesura preventiva, aquest cos ha demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats. A més, està tallada la GI-614, que uneix Roses i Cadaqués, i s'han tallat els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Jóncols i Cala Montjoi. L'avís de foc s'ha rebut a les 16.44 hores d'aquest diumenge i en aquests moments hi treballen 16 mitjans aeris i una quarantena de dotacions terrestres de Bombers, 3 unitats dels Agents Rurals, 6 de les Agrupacions de Defensa Forestal, 10 patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local, efectius de Protecció Civil i 1 ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Agents Rurals investiguen les causes de l'incendi i treballen amb la hipòtesi que el foc hagi estat intencionat. A la zona la tramuntana bufa amb una intensitat entre fluixa i moderada.

Els efectius treballen en l'extinció de quatre focus simultanis que afecten una superfície estimada de 2,5 hectàrees, 2 ha, 1 ha i 200 metres quadrats. Dos d'ells estan més actius, un poc després del quilòmetre 1 de la GI-620, i el segon a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GI-614.

Anar al contingut