Un helicòpter descarrega al fons aigua sobre l'incendi a tocar del pantà de Margalef, el 17 de juliol del 2016 (Horitzontal).
Un helicòpter descarrega al fons aigua sobre l'incendi a tocar del pantà de Margalef, el 17 de juliol del 2016 (Horitzontal).

Estabilitzat l'incendi forestal de Margalef

ACN Margalef.-Set hores després d'haver-se declarat, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi que crema una zona de molt difícil accés, escarpada, rocosa i amb molt de pendent al costat del pantà de Margalef (Priorat), al Cingle de les Solanes. Els efectius, que ara treballen per controlar les flames, han pogut estabilitzar els perímetres, molt irregulars, dels dos incendis: un primer foc que és el que ha fet la primera carrera fins a la cresta, i un segon incendi, com a conseqüència d'un focus secundari. Segons informen els Bombers de la Generalitat, els mitjans aeris ja s'han retirat en fer-se fosc, i els efectius terrestres continuen treballant per acabar de donar-lo per controlat. Segons les primeres informacions provisionals del cos d'Agents Rurals, l'incendi principal hauria cremat 2'1 hectàrees de vegetació forestal, i el focus secundari hauria calcinat 0'6 hectàrees, que pertanyen al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Està previst que aquest dilluns al matí es reincorporin quatre mitjans aeris (1 helicòpter de comandament, 1 helicòpter bombarder i 2 avions de vigilància i atac) per donar suport als efectius terrestres. Fins el lloc de l'incendi també s'han desplaçat efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) i del SEM (Sistema d'emergències Mèdiques).El Servei Català de Trànsit informa que continuen tallades, en els dos sentits de la marxa, les carreteres T-713 a Margalef, i la C-242, a Juncosa.

Anar al contingut