Estabilitzat l'incendi d'Artés, que ha cremat 406 hectàrees

Les persones de Sant Joan d'Oló evacuades per l'incendi ja han pogut tornar a casa

RedaccióActualitzat

Els bombers han aconseguit aquest diumenge estabilitzar el gran incendi que ha cremat aquest cap de setmana a Artés, al Bages. El foc es va declarar dissabte al migdia i durant les primeres hores va avançar molt ràpidament. En total es calcula que ha cremat 406 hectàrees. Dissabte va obligar a evacuar unes 200 persones, que ja han tornat a casa. És un dels pitjors incendis d'aquest estiu.

Els mitjans aeris s'han retirat a la posta de sol d'aquest diumenge i 10 mitjans terrestres i voluntaris ADF han continuat treballant durant la nit.

 

Al flanc de Calders sembla que ja no hi ha perill, però preocupa que les flames s'escampin pel flanc dret, que és de difícil accés. L'objectiu és tancar el perímetre del foc.

Les altíssimes temperatures i la sequedat del bosc d'aquest dissabte van fer que el foc creixés en molt poc temps.

 

Els evacuats poden tornar a casa

Les flames van obligar a desallotjar dissabte 12 masies, una casa de colònies i tot el nucli de Sant Joan d'Oló, que celebrava la festa major. La cinquantena de nens de la casa de colònies van abandonar-la i van poder tornar a la seva població d'origen la mateixa nit.

Per prevenció també vans ser desallotjats els veïns de Sant Joan d'Oló, que van passar la nit al pavelló municipal de Santa Maria d'Oló.

Tots els evacuats han pogut tornar a casa aquest diumenge.

 

Cases cremades

Les flames van arribar a algunes cases. A Artés se'n va cremar una totalment. Dues més, del mateix municipi, han patit danys lleus.

No hi ha hagut ferits, però s'ha iniciat una mobilització ciutadana per ajudar les famílies afectades. S'ha fet una crida per recollir roba, calçat i productes d'higiene.

Alcalde ferit

L'alcalde d'Artés, Ernest Clotet, està ingressat a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell després de patir una caiguda, dissabte a la nit, mentre ajudava en les tasques d'extinció de l'incendi forestal.

Clotet està ingressat amb diverses costelles trencades i una contusió a la melsa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut