Artés

Extingit l'incendi forestal d'Artés, que ha afectat 4,5 hectàrees

Nou mitjans aeris i vint-i-sis de terrestres han treballat en l'extinció del foc

RedaccióActualitzat

Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal d'Artés, al Bages, població on ahir van arribar als 43 graus. El foc va començar a mitja tarda al costat de la carretera B-431, entre Artés i Calders. La contundent intervenció dels Bombers, amb 35 dotacions -26 terrestres i 9 d'aèries- va fer que només es cremessin 4,5 hectàrees. Un 65% correspon a massa forestal (pi blanc, alzina i matoll) i el 35% restant a vegetació agrícola, segons el Cos d'Agents Rurals. Els Bombers han estat remullant la zona tota la nit per evitar que es revifi el foc.

El Bages és una de les tretze comarques que estan en alerta per risc extrem o molt elevat d'incendi. Els Mossos i els Agents Rurals mantindran la restricció d'accés a alguns massissos i zones forestals. Protecció Civil manté per avui el Pla INFOCAT en fase d'alerta.

Les comarques amb més perill són el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, l'Anoia, el Bages i el Moianès, a la demarcació de Barcelona; l'Alt i el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat, a la de Tarragona, i les Garrigues, la Segarra, el Segrià i l'Urgell, a la de Lleida.

El Servei de Teleassistència de l'Ajuntament de Barcelona ha contactat els últims dies amb prop de 5.000 persones grans per aconsellar-los a l'hora d'encarar aquests dies de tanta calor.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut