Cayo Lara
Cayo Lara demana a Rajoy que "permeti una consulta que s'acabarà fent"
Barcelona

Esquerra Unida es compromet a pressionar Rajoy al Congrés perquè autoritzi la consulta del 9-N

Cayo Lara assegura que "a la democràcia no li ha de fer por la consulta ni la veu del poble"

RedaccióActualitzat

El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, ha assegurat avui que la seva formació pressionarà el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al Congrés perquè autoritzi la consulta a Catalunya i asseguri que se celebra "amb plenes garanties democràtiques".

"A la democràcia no li ha de fer por la consulta ni la veu del poble, perquè si li té por no és democràcia, és una altra cosa"

En la festa anual d'EUiA, Lara ha garantit que continuarà defensant la consulta, i ha demanat no caure en la frustració en el cas que no es pugui celebrar el 9 de novembre. Afirma que  "si la negativa és definitiva, caurà Rajoy, i quan caigui Rajoy hi haurà consulta a Catalunya sense cap dubte".

Error treure les urnes "tant sí com no"

El coordinador federal d'Esquerra Unida avisa també els partits pro consulta que seria un "error" treure "tant sí com no" les urnes al carrer. Argumenta que "a una consulta sense plenes garanties democràtiques li faltarà legitimitat davant l'opinió pública".

El líder d'IU ha negat que la consulta sigui sinònim d'independència i l'ha defensat com a via perquè els que no hi estan d'acord puguin expressar-se.

"Volem defensar que volem seguir convivint"

 

En aquest sentit, Lara ha afirmat que IU és l'única formació d'àmbit estatal amb representació al Congrés que defensa el dret a decidir dels catalans. Per això, demana un front de forces d'esquerra que tingui prou múscul per tirar endavant la consulta.

Anar al contingut