Cayo Lara, líder d'Esquerra Unida, en la seva compareixença al Congrés aquest dimecres.
Cayo Lara defensa la desclassificació de tots els documents del 23-F. (Foto: EFE)
Madrid

Esquerra Unida demana que La Zarzuela aclareixi si el rei va estar al darrere del 23-F

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Cayo Lara, demana a la Casa del Rei que presenti una querella als tribunals si les acusacions al rei sobre el 23-F -que publica un llibre de Pilar Urbano- són mentida. Esquerra Unida vol que es desclassifiquin tots els documents de l'intent colpista i que tant La Zarzuela com el govern espanyol aclareixin si el monarca estava al darrere del cop d'estat.

RedaccióActualitzat

Esquerra Unida repta la Casa del Rei a presentar una querella si considera que són mentida les acusacions del llibre de la periodista Pilar Urbano, en què apunta que el rei estaria darrere de l'intent colpista del 23 de febrer del 1981. El seu coordinador federal, Cayo Lara, reclama la desclassificació de tots els documents relacionats amb l'intent de cop d'estat.

Cayo Lara demana una resposta immediata i pública del govern espanyol i de la mateixa Casa del Rei perquè considera que les acusacions del llibre són molt greus: "Si el que es diu allà és mentida, els falta temps a alguns per anar als tribunals a presentar la querella corresponent perquè s'està dient que el rei no només no va parar [el cop] sinó que suposadament va estar involucrat en el que va ser la gestació del cop d'estat del 23 de febrer. I això és gravíssim."

L'Esquerra Plural insta el Partit Popular i el PSOE a posar-se d'acord per desclassificar els documents del 23-F, incloent-hi totes les comunicacions que van sortir de La Zarzuela aquell dia. També reitera la necessitat d'una comissió d'investigació parlamentària.

Anar al contingut