Barcelona

Esquerra rebutja la llista conjunta, però allarga la mà a En Comú Podem per proclamar la república a partir del 26-J

Esquerra ha aprovat en el seu consell nacional presentar-se amb la mateixa llista que el 20-D

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana vol concórrer en solitari si es fan eleccions el 26 de juny. Els republicans celebren un consell nacional amb la vista posada en els comicis.

Sobre la taula hi tornava a haver el debat sobre la llista única del sobiranisme. La formació, però, ha complert el que es preveia i ha decidit presentar-se en solitari i repetir la mateixa llista del 20 de desembre.

La llista ha estat aprovada pràcticament per unanimitat: 115 vots a favor i un en contra. La qüestió no estava a l'ordre del dia, però s'ha aprovat davant "la repetició imminent de les eleccions espanyoles", segons Esquerra.

Sintonia amb Democràcia i Llibertat

En el seu discurs, el número dos d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ja ha deixat clar que sortiran a guanyar en solitari. En la seva intervenció, el número dos d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha destacat la bona coordinació i sintonia a l'hora de treballar amb Democràcia i Llibertat, però també ha expressat la seva reticència a la llista única:

"Desitgem que tot el sobiranisme se'n surti. Tots ens n'hem de sortir. Nosaltres, això sí, hem d'aspirar a la victòria. Malgrat tot, si hi ha eleccions hem de sortir a guanyar-les"

Les paraules de Tardà coincideixen amb les del número 1 d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, que ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que "el debat de la llista única amb DL ens acabarà fent mal".

Mà estesa a En Comú Podem

El diputat Joan Tardà també ha fet una crida a En Comú Podem. Els convida a sumar-se al procés independentista després de les eleccions espanyoles.

Tardà recorda a qui va ser cap de llista de la marca blanca de Podem a Catalunya, Xavier Domènech, que el PP, C's i el PSOE "mai reconeixeran el dret a decidir" que reclamen:

"Si es tornessin bojos i ens l'autoritzessin, entomaríem el debat, però mentre això no passi esperem el bon amic i company Domènech l'endemà del 26-J per proclamar la república com més aviat millor"

Crítiques per la falta d'acord

Tardà ha obert el Consell Nacional d'ERC apel·lant a l'autoestima dels catalans i del republicanisme, en front del panorama polític espanyol.

"S'han rigut de nosaltres perquè no érem capaços d'arribar a acords i ara som espectadors d'un sainet que encara no s'ha acabat"

El diputat republicà lamenta que les principals forces polítiques espanyoles no assoleixin cap acord de mínims urgents per fer un govern que atengui els ciutadans i adverteix que la democràcia espanyola està en una situació molt delicada:

"Ni la dreta ni l'esquerra espanyola reconeixen que el règim democràtic espanyol requereix una catarsi"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut