Barcelona

Esquerra proposa Joan Ridao com a membre del Consell de Garanties Estatutàries de la Generalitat

L'exsecretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya Joan Ridao aspira a entrar en el Consell de Garanties Estatutàries, a proposta de la seva formació. El Parlament votarà la setmana que ve si Ridao s'incorpora a aquest òrgan consultiu de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Esquerra Republicana proposa l'exsecretari general del partit Joan Ridao com a membre del Consell de Garanties Estatutàries de la Generalitat, segons ha pogut saber Catalunya Informació. Aquest consell és un òrgan consultiu que dictamina si les lleis s'ajusten a la Constitució i l'Estatut.

En el ple del Parlament de la setmana que ve s'han de renovar tres dels nou membres que integren el Consell. El partit d'Oriol Junqueras presenta com a candidat Ridao, professor de Dret i exsecretari general d'Esquerra. Abans de ser nomenat pel ple, Ridao haurà de comparèixer davant la comissió d'afers institucionals del Parlament perquè es pugui avaluar la seva idoneïtat per ocupar el càrrec.

Tot apunta que l'exdirigent republicà es convertirà en conseller d'aquest òrgan gràcies als vots de CiU i ERC, que després d'aquest acord tindran majoria al Consell de Garanties. Fonts socialistes han expressat el seu malestar perquè aquest canvi s'hagi fet sense "diàleg" amb el PSC, que perdrà un dels seus tres membres, la consellera Antònia Agulló, que serà reemplaçada per Ridao.

El PP català ha proposat el subdelegat del govern a Girona, Carles Jaume, com a candidat al mateix òrgan.

El Consell de Garanties es renova per terços cada tres anys; sis membres són nomenats pel Parlament i tres pel govern, que pròximament farà la designació que li correspon en aquesta renovació.
Anar al contingut