Lluís Salvadó sortint de la seu d'Esquerra en una imatge del mes d'octubre passat (ACN)
Lluís Salvadó sortint de la seu d'Esquerra en una imatge del mes d'octubre passat (ACN)

Esquerra obre un expedient a Lluís Salvadó per les paraules "masclistes"

Actualitzat

Esquerra Republicana ha obert un expedient informatiu a Lluís Salvadó per la conversa filtrada aquest divendres, en què utilitzava unes paraules que el partit qualifica d'"ofensives, masclistes, reprovables i del tot inacceptables". ERC inicia aquest expedient informatiu en aplicació del codi de conducta i el codi ètic del partit.

El responsable de compliment del codi de conducta avaluarà si les paraules de Salvadó, que ERC insisteix que van ser "filtrades intencionadament pels òrgans judicials de l'Estat", poden ser objecte de sancions i mesures disciplinàries concretes. L'executiva nacional dels republicans haurà de decidir si apliquen mesures disciplinàries i, en el cas que sí, quines.

 

 

Els republicans remarquen que Salvadó va dir aquelles paraules "en el context d'una conversa privada i informal" i no es corresponen "amb l'ideari i els valors" que defensa el partit. En un comunicat, Esquerra es referma "en la defensa dels valors feministes i la lluita per la igualtat efectiva" i afirma que manté el seu "compromís per crear una societat on les dones tinguin els mateixos drets efectius".

Per Esquerra, la filtració de les paraules de Salvadó "és una mostra més de la guerra bruta que l'Estat espanyol ha engegat per intentar posar fi a les forces republicanes". La formació republicana destaca que Salvadó "ho ha donat tot pel país i també per Esquerra Republicana" i qualifica la seva trajectòria de 30 anys al partit d'"impecable".
ARXIVAT A:
FeminismeMasclisme
Anar al contingut