Barcelona

Esquerra Independentista, l'última opció pels militants

Jaume Renyer i Uriel Bertran, candidats d'Esquerra Independentista a la presidència i a la secretaria general d'ERC, s'han convertit en els menys votats pels militants de la formació, segons les dades facilitades per la portaveu del partit, Marina Llansana. Renyer ha obtingut 569 vots, és a dir, un 8'18% del total de les paperetes, mentre que 1.198 militants han donat suport a Bertran, el que representa un 18,42% dels vots. Uriel Bertral ha admès que "el continuïsme ha guanyat al canvi", però ha assegurat que seguirà defensant les seves "posicions polítiques".

Actualitzat

Bertran ha anunciat que continuarà treballant per defensar el que creu i ha assegurat que Esquerra Independentista té "propostes per rellançar". El fins ara candidat a la secretaria general del partit ha explicat que en el congrés d'ERC de la setmana que ve intentarà "convèncer" els militants de la necessitat de provocar un "canvi profund" dins del partit.

Uriel Bertran ha assegurat que l'opció del canvi ha anat guanyant partidaris en els darrers temps i ha recordat que el moviment d'Esquerra Independentista és un "projecte jove" que en només un any ha aconseguit el 20 per cent del suport dels militants. "Som un projecte de canvi i serem lleials al canvi".

Jaume Renyer i Uriel Bertran han format tàndem per assumir la presidència i la secretaria general d'ERC, respectivament. Integren l'anomenada Esquerra Independentista (EI), un moviment crític amb l'actual direcció d'ERC davant la pèrdua progressiva de vots. Han reclamat un canvi de la cúpula de la formació, però han proclamat un canvi conciliador. Entre els seus objectius hi havia convocar consultes populars sobre el dret a l'autodeterminació.

Anar al contingut